Stoemp Belga- preparat belgian

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2018 | 3757 vizualizari

 

Este un preparat cu origini in Belgia. Este un preparat ce are la baza cartofii cu un adaos de legume cu ar fi morcovul, varza...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 300 gr morcov
  • 1 ceapa
  • 100 gr kaizer
  • 50 gr unt
  • 50 gr smantana
  • piper
  • sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stoemp Belga- preparat belgian:

Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare.

Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la calit kaizerul impreuna cu ceapa amestecand continuu, pana ce kaizerul este crocant. 

Adaugam apoi in tigaie morcovul, 2-3 linguri cu apa si lasam tigaia acoperita la foc lent pentru cateva minute. Cand este gata inchidem focul.

Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii strivim (ca pentru piure) adaugand untul topit, smantana, sare, piper si nucsoara. Amestecam bine.

Adaugam apoi si mixul de kaizer, ceapa si morcov si amestecam bine toate ingredientele.

Servim imediat.

POFTA BUNA ! 

TIPS-URI

1

Kaizerul poate fi inlocuit cu pancetta sau carnati maruntiti.

2

Smantana poate fi inlocuita cu lapte.

3

Untul poate fi inlocuit cu ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stoemp Belga- preparat belgian" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minitarte sarate