Stoemp Belga- preparat belgian

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2018 | 3687 vizualizari

 

Este un preparat cu origini in Belgia. Este un preparat ce are la baza cartofii cu un adaos de legume cu ar fi morcovul, varza...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 300 gr morcov
  • 1 ceapa
  • 100 gr kaizer
  • 50 gr unt
  • 50 gr smantana
  • piper
  • sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stoemp Belga- preparat belgian:

Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare.

Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la calit kaizerul impreuna cu ceapa amestecand continuu, pana ce kaizerul este crocant. 

Adaugam apoi in tigaie morcovul, 2-3 linguri cu apa si lasam tigaia acoperita la foc lent pentru cateva minute. Cand este gata inchidem focul.

Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii strivim (ca pentru piure) adaugand untul topit, smantana, sare, piper si nucsoara. Amestecam bine.

Adaugam apoi si mixul de kaizer, ceapa si morcov si amestecam bine toate ingredientele.

Servim imediat.

POFTA BUNA ! 

TIPS-URI

1

Kaizerul poate fi inlocuit cu pancetta sau carnati maruntiti.

2

Smantana poate fi inlocuita cu lapte.

3

Untul poate fi inlocuit cu ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stoemp Belga- preparat belgian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci fripte cu piure