Quiche cu porumb si ton a la Simo

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 1314 vizualizari

 

Cateva zile mi-a tot tras cu ochiul reteta asta pe pagina principala si desi nu aveam somon, am zis ca merge adaptata cu ce am la indemana. Asa ca m-am pus pe treaba si am facut primul meu "quiche" - ce interesant suna, desi nu e deloc sofisticat sau complicat :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 260 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Ptr umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g telemea
  • 150 g branza de vaci
  • 100 g cascaval ras
  • 1 conserva ton natur
  • 1 conserva mica porumb
  • 1 fir de ceapa verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu porumb si ton a la Simo:

Mai intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea si cu untul rece taiat cubulete. Cand amestecul devine nisipos, adaugam oul si apa, cat sa putem framanta un aluat care se leaga. Il invelim in folie de plastic si-l lasam la frigider circa 45 de minute.


Pentru umplutura: amestecam branza telemea faramitata cu branza de vaci, adaugam ouale si amestecam bine. Apoi scurgem tonul de apa din conserva, la fel si porumbul si le adaugam impreuna cu ceapa taiata felii si zeama de lamaie. La sfarsit adaugam cascavalul si condimentam cu putina sare si piper macinat.


Scoatem aluatul din folie si pe masa infainata intindem o foaie rotunda de marimea tavii pentru tarte+margini. Apoi o asezam in tava si cu o furculita intepam aluatul de cateva ori si il dam la cuptor ptr 15 minute la 200 de grade.


Dupa 15 minute, turnam umplutura peste aluat si il mai dam la cuptor 30-40 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Il lasam sa se raceasca putin si servim cald sau rece, simplu sau cu un sos preferat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu porumb si ton a la Simo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

03.01.2015, 21:09

dantes 1

04.01.2015, 08:55

Bun!

Corinuta 1

04.01.2015, 14:12

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel