Strudel cu afine

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 30 Iul 2014 | 5328 vizualizari

 

Aveam dulceată de afine pe foc şi-o foaie de foietaj dezgheţată în frigider. Şi-n plus, nevoie de un mic dejun rapid de post.
Din două mişcari a fost deja la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • o foaie de foietaj dezgheţată la temperatura frigiderului
  • dulceaţă de afine (sau orice alt fel de dulceaţă)
  • o lingură amidon
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu afine:


  1. Pune dulceaţa la fiert într-un ibric şi las-o să dea un clocot. Dacă dulceaţa e grosuţă adauga 50 ml apă.

  2. Diluează în două linguri de apa o lingura de amidon.

  3. Pune în ibric şi omogenizează.

  4. Lasă să fiarbă puţin până capătă consistenţa unei budinci.

  5. Scoate foaia de foietaj de la rece şi tai-o în 8 patrate egale. Fiecare patrat împarte-l ochiometric în doua parţi egale.

  6. Jumatate cresteaz-o cu cuţitul (nu total, doar câteva tăieturi fără a ajunge în capatul foii).

  7. Pe jumatatea necrestată pune câte o linguriţă dulceată iar partea crestată trece-o pe deasupra apasând bine marginile fiecarui ştrudel pentru lipire.

  8. Pune-le toate într-o tavă şi bagă tava în cuptorul preîncalzit până când ştrudelul e rumenit frumos.

  9. Pudrează cu zahăr pudră.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Andreea Caroline 1

05.08.2014, 11:29

Rapid si delicios

Valclaudia 1

10.08.2014, 14:44

vai cum se scurge dulceata aia...

Ligia Bxl 1

22.10.2014, 17:20

PERFECTE

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei de post cu orez si ciuperci