Strudel cu afine

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 30 Iul 2014 | 9456 vizualizari

 

Aveam dulceată de afine pe foc şi-o foaie de foietaj dezgheţată în frigider. Şi-n plus, nevoie de un mic dejun rapid de post.
Din două mişcari a fost deja la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • o foaie de foietaj dezgheţată la temperatura frigiderului
  • dulceaţă de afine (sau orice alt fel de dulceaţă)
  • o lingură amidon
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu afine:

  1. Pune dulceaţa la fiert într-un ibric şi las-o să dea un clocot. Dacă dulceaţa e grosuţă adauga 50 ml apă.
  2. Diluează în două linguri de apa o lingura de amidon.
  3. Pune în ibric şi omogenizează.
  4. Lasă să fiarbă puţin până capătă consistenţa unei budinci.
  5. Scoate foaia de foietaj de la rece şi tai-o în 8 patrate egale. Fiecare patrat împarte-l ochiometric în doua parţi egale.
  6. Jumatate cresteaz-o cu cuţitul (nu total, doar câteva tăieturi fără a ajunge în capatul foii).
  7. Pe jumatatea necrestată pune câte o linguriţă dulceată iar partea crestată trece-o pe deasupra apasând bine marginile fiecarui ştrudel pentru lipire.
  8. Pune-le toate într-o tavă şi bagă tava în cuptorul preîncalzit până când ştrudelul e rumenit frumos.
  9. Pudrează cu zahăr pudră.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

- Andreea - 1

05.08.2014, 11:29

Rapid si delicios

Valclaudia 1

10.08.2014, 14:44

vai cum se scurge dulceata aia...

Ligia Bxl 1

22.10.2014, 17:20

PERFECTE

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci (tocana de legume)