Strudel cu branza si cirese

de simona72 in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 5839 vizualizari

 

Pe cat de simplu si rapid se fac, pe atat de rapid sau si mancat...In combinatie cu cirese sunt irezistibile:)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 gr branza proaspata de vaci(eu am avut facuta in casa)
  • 5 linguri zahar brut
  • 2 oua
  • rom/vanilie
  • 250-300 gr cirese fara samburi
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza si cirese:

In primul rand pregatim umplutura: branza de vaci zdrobita cu o furculita, ouale, zaharul si aromele preferate (poate sa fie rom, vanilie, coaja de lamaie sau portocala...), amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema de branza. 

Pe masa de lucru ne pregatim cele necesare pentru a face strudelele: vasul cu ciresele fara samburi, vasul cu crema de branza, foile de placinta, tava tapetata cu hartie de copt si uleiul, eu am folosit o sticluta speciala cu spray pentru ulei...merge mult mai repede ca si cu pensula si se foloseste ulei exact atat cat e necesar. Luam o foaie de placinta, o intindem pe masa de lucru, o pulverizam cu ulei, pliem un sfert din foaie, mai pulverizam pe partea pliata cu ulei, punem 2-3 linguri din umplutura de branza, dar nu pana in margini(vedeti pozele), peste branza punem cateva cirese, impachetam strudele facandu-le sul, adunam marginile in interior si rulam pana la capat. Procedam la fel cu toate pana terminam foile/umplutura. Asezam strudelele in tava cu hartie de copt, pulverizam pe deasupra cu putin ulei si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-35 minute, pana sau rumenit frumos. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

zaharul pudra cu aroma de vanilie il obtineti in casa astfel: rasniti zaharul in masina de cafea, il puneti intr-o cutie ermetica, iar peste zahar puneti pastai de vanilie de la care ati folosit semintele...

2

daca ciresele sunt prea coapte, prea zemoase, le lasati putin la scurs intr-o strecuratoare

3

pe cat posibil folositi foi de placinta care sa nu fie rupte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

28.06.2015, 08:12

Vreau si eu asa ceva!

Rocsi 1

28.06.2015, 20:36

Cat de bun si gustoasa poate fi!

Gicuta 1

28.06.2015, 21:53

Ce bine arata!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat de cozonac