Strudel cu branza si cirese

de simona72 in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 1424 vizualizari

 

Pe cat de simplu si rapid se fac, pe atat de rapid sau si mancat...In combinatie cu cirese sunt irezistibile:)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 gr branza proaspata de vaci(eu am avut facuta in casa)
  • 5 linguri zahar brut
  • 2 oua
  • rom/vanilie
  • 250-300 gr cirese fara samburi
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza si cirese:

In primul rand pregatim umplutura: branza de vaci zdrobita cu o furculita, ouale, zaharul si aromele preferate (poate sa fie rom, vanilie, coaja de lamaie sau portocala...), amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.


Pe masa de lucru ne pregatim cele necesare pentru a face strudelele: vasul cu ciresele fara samburi, vasul cu crema de branza, foile de placinta, tava tapetata cu hartie de copt si uleiul, eu am folosit o sticluta speciala cu spray pentru ulei...merge mult mai repede ca si cu pensula si se foloseste ulei exact atat cat e necesar. Luam o foaie de placinta, o intindem pe masa de lucru, o pulverizam cu ulei, pliem un sfert din foaie, mai pulverizam pe partea pliata cu ulei, punem 2-3 linguri din umplutura de branza, dar nu pana in margini(vedeti pozele), peste branza punem cateva cirese, impachetam strudele facandu-le sul, adunam marginile in interior si rulam pana la capat. Procedam la fel cu toate pana terminam foile/umplutura. Asezam strudelele in tava cu hartie de copt, pulverizam pe deasupra cu putin ulei si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-35 minute, pana sau rumenit frumos. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

zaharul pudra cu aroma de vanilie il obtineti in casa astfel: rasniti zaharul in masina de cafea, il puneti intr-o cutie ermetica, iar peste zahar puneti pastai de vanilie de la care ati folosit semintele...

2

daca ciresele sunt prea coapte, prea zemoase, le lasati putin la scurs intr-o strecuratoare

3

pe cat posibil folositi foi de placinta care sa nu fie rupte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

28.06.2015, 08:12

Vreau si eu asa ceva!

Rocsi 1

28.06.2015, 20:36

Cat de bun si gustoasa poate fi!

Gicuta69 1

28.06.2015, 21:53

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Granita de pepene verde si menta