Strudel cu dovleac

de vio_dreams in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 5397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 500 gr dovleac
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Curatam dovleacul si il taiem in bucati potrivit de mari.


Radem bucatile de dovleac pe razatoarea mare si adaugam zaharul. Cel mai bine e sa potriviti dupa gust.


Calim dovleacul cu zaharul si cand incepe sa se inmoaie adaugam amidonul si lasam pe foc pana se ingroasa usor. Dam deoparte, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca.


Presaram suprafata de lucru cu putina faina si intindem foaia de aluat. Taiem in dreptunghiuri nu foarte mari.


Facem pe mijloc 5-6 crestaturi paralele cu ajutorul unui cutit.


Punem pe mijlocul fiecaruia pe lungime cate o lingura de umplutura. Nu puneti prea multa fiindca va curge la copt.


Suprapunem mai intai laturile mai mici peste umplutura, apoi latura mai lunga.


Suprapunem apoi si latura cealalta astfel incat sa acopere umplutura si sa se suprapuna peste cealalta latura.


Intoarcem invers strudelul astfel incat sa ajunga cu crestaturile in sus si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem cu galbenus de ou batut cu doua linguri de lapte. Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul


Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

 

TIPS-URI

1

Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Anett 1

15.11.2013, 09:40

vai ce bun gust trebuie se aiba!

Lia_ 1

16.11.2013, 05:20

crestaturile alea dau un aspect foarte apetisant, am retinut sa fac si eu cu branza daca nu cu dovleac

calinalexandra95 1

16.11.2013, 17:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac