Strudel cu dovleac

de vio_dreams in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 8405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 500 gr dovleac
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Curatam dovleacul si il taiem in bucati potrivit de mari.

Radem bucatile de dovleac pe razatoarea mare si adaugam zaharul. Cel mai bine e sa potriviti dupa gust.

Calim dovleacul cu zaharul si cand incepe sa se inmoaie adaugam amidonul si lasam pe foc pana se ingroasa usor. Dam deoparte, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca.

Presaram suprafata de lucru cu putina faina si intindem foaia de aluat. Taiem in dreptunghiuri nu foarte mari.

Facem pe mijloc 5-6 crestaturi paralele cu ajutorul unui cutit.

Punem pe mijlocul fiecaruia pe lungime cate o lingura de umplutura. Nu puneti prea multa fiindca va curge la copt.

Suprapunem  mai intai laturile mai mici peste umplutura, apoi latura mai lunga.

Suprapunem apoi si latura cealalta astfel incat sa acopere umplutura si sa se suprapuna peste cealalta latura.

Intoarcem invers strudelul astfel incat sa ajunga cu crestaturile in sus si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu galbenus de ou batut cu doua linguri de lapte. Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Anett 1

15.11.2013, 09:40

vai ce bun gust trebuie se aiba!

Lia_ 1

16.11.2013, 05:20

crestaturile alea dau un aspect foarte apetisant, am retinut sa fac si eu cu branza daca nu cu dovleac

calinalexandra95 1

16.11.2013, 17:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac