Strudel cu fructe

de mikidaniro in Dulciuri, 11 Feb 2012 | 4511 vizualizari

 

Aveam cateva fructe care le tot dadeam dintr-o parte intr-alta si cum ''nimic nu se pierde,totul se transforma'' ,iar frigul ne tine in casa,am facut aceste placintele.

 

INGREDIENTE

  •  1/2 pachet foi de placinta de 400g
  • 500g fructe decojite(portocale,mandarine,mere) 
  • 75g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50g unt
  • unt pentru uns foile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu fructe:

Curatam fructele de coaja,samburi si le taiem bucati potrivite.Punem 50g unt intr-un vas pe foc,iar cand s-a topit adaugam fructele.Lasam la foc iute 2-3 min.,apoi adaugam zaharul,esenta si mai gatim cca 5 min.Daca va plac mai aromate puteti pune si un pic de lichior.Nu le gatiti pana dispare toata zeama de la fructe.Lasam fructele sa se raceasca un pic,apoi luam cate doua foi de placinta,le ungem bine cu unt topit,punem 1/4 din compozitie pe marginea foii si rulam.Repetam pentru fiecare placinta in parte.Punem placintelele intr-un vas uns bine cu unt,adaugam sosul ramas de la fructe peste ele,punem cate 1-2 felii subtiri de unt deasupra si punem in cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade pt cca 20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

11.02.2012, 21:26

foarte bune si aromate!!

mikidaniro 1

11.02.2012, 21:55

da,chiar foarte aromate!muItumesc feteIor!

feliciacristea46 1

19.06.2013, 16:29

vai ce apetisanta este ! tre. sa o fac si eu, ca mor dupa acest desert !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si stafide cu aluat de foietaj