Strudel cu marmelada

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 971 vizualizari

 

Imi picase pe marmelada aia din comert,aia care se taie cu cutitul si ma tot gandeam ce sa fac cu ea.Am si eu niste pofte tralala....am gasit in momentul cand Timea a postat strudelul cu prune,asa ca am zis ''asta este,doar ca e cu marmelata la kil ".Eu l-am facut in diverse forme,ca n-am avut rabdare ca Timea sa le fac asa frumoase....am folosit cantitati duble,sa fie sa se ajunga....Probabil ca pe ici,pe colo am schimbat cate ceva,n-am prea respectat eu toata reteta.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata( 14 g)
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic cu coaja de portocala de la Dr.Oetker
  • 60 g margarina ( ea a pus unt)
  • 4 linguri ulei
  • 500 ml lapte
  • un pic de sare
  • Umplutura
  • marmelada
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu marmelada:

Drojdia cu 2 linguri de zahar si 200 ml lapte caldut se pune la dospit.Faina se cerne si se pune intr-un castron,se adauga coaja de portocala ,sarea si maiaua crescuta,se amesteca,apoi se adauga laptele amestecat cu zaharul si se framanta cu mana,apoi ouale si la final margarina topita si uleiul,se framanta si se lasa la crescut cca 1 ora.


Dupa ce a crescut se intinde foaie,peste care punem marmelada si formam,cornuri,strudele,ce ne trece prin cap,ca eu asa am facut.Ungem cu ou si apoi presaram cu zahar brun si mai lasam 10 min sa creasca apoi bagam la cuptorul preincalzit cca 30 min....

 

TIPS-URI

1

ingredientele a fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

23.04.2013, 18:32

ionela2682 1

24.04.2013, 12:09

diana_k 1

25.04.2013, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere