Strudel cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 21 Mar 2016 | 4988 vizualizari

 

Un desert tare bun care se face rapid si nu necesita mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara
  • 50g unt/margarina
  • un ou + 5 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Foile de placinta le decongelam, eu am avut intr-un pachet 12 foi, pe care le-am uns pe fiecare cu unt topit.

Pentru un strudel folosim 3 foi, unse cu unt topit, punem 2-3 linguri din umplutura si rulam putin, dupa care lateralele le aducem spre interior si  rulat din nou pana formam un strudel.

Asa procedam si cu celelalte foi, pana obtinem 4 strudele.

Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Strudele obtinute le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le intepam putin cu furculita si peste turnam oul batut amestecat cu lapte.

Dam tava la cuptor pentru cca. jumatate de ora sau pana s-au rumenit frumos.

Se servesc reci pudrate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere