Strudel cu mere si dovleac

de Panacris in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 2213 vizualizari

 

Tot a fost saptamana dovleacului, am procesat si eu ceva inedit ptr noi.

 

INGREDIENTE

  • mere ionatan 1000 g,
  • dovleac ptr placinta (cca. 500g),
  • coaja de lamaie,
  • zahar 250 g,
  • scortisoara macinata 2 lingurite,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • foi de placinta 1 pachet,
  • margarina 100 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si dovleac:

Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste margarina, se ung cate trei foi de placinta cu margarina, se pune umplutura de mere si dovleac, se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se obtin 4 rulori, care se ung cu margarina topita ramas, si se introduc in cuptorul preincins, cca 30 de minute la foc mediu. Strudelul se serveste rece sau cald, presarat cu zahar pudra sau sos de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (18)

adry88 1

04.11.2012, 13:30

foarte bun

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:01

RuxyRux 1

10.12.2012, 19:01

Cat de bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro