Strudel cu mere si dovleac

de Panacris in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 2268 vizualizari

 

Tot a fost saptamana dovleacului, am procesat si eu ceva inedit ptr noi.

 

INGREDIENTE

  • mere ionatan 1000 g,
  • dovleac ptr placinta (cca. 500g),
  • coaja de lamaie,
  • zahar 250 g,
  • scortisoara macinata 2 lingurite,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • foi de placinta 1 pachet,
  • margarina 100 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si dovleac:

Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste margarina, se ung cate trei foi de placinta cu margarina, se pune umplutura de mere si dovleac, se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se obtin 4 rulori, care se ung cu margarina topita ramas, si se introduc in cuptorul preincins, cca 30 de minute la foc mediu. Strudelul se serveste rece sau cald, presarat cu zahar pudra sau sos de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adry88 1

04.11.2012, 13:30

foarte bun

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:01

RuxyRux 1

10.12.2012, 19:01

Cat de bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate