Strudel cu varza acra si carnat

de Lau in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2012 | 1750 vizualizari

 

Inspiratia blogul culorile din farfurie, este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml apa minerala
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • IMPACHETAT
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • UMPLUTURA
  • 1 varza potrivita
  • ulei
  • piper
  • boia de ardei
  • 2 linguri bulion
  • 4 carnati
  • UNS
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu varza acra si carnat:

Impachetat-100 ml ulei amestecam cu cele 4 linguri de faina si punem pe foc 1 min, pana se ingroasa putin.


Faina o cernem intr-un bol, facem gaura in mijloc adaugam zaharul, sare, drojdia si putina apa amestecam, adaugam otetul si uleiul si framantam adaugand treptat apa.


Intindem aluatul si ungem cu 1/2 din sosul facut mai devreme, impachetam adaugand partea stanga spre centru, partea dreapta peste cea stanga si rulam, punem intr-un bol si dam la frigider cca 1 ora.


Scoatem aluatul si intindem din nou o foaie, ungem cu sosul ramas si impachetam ca anterior, punem in bol, acoperim si lasam la dospit intr-un loc calduros,cca 1 ora(cat pregatim umplutura)


Varza o spalam bine si o taiem fideluta,


Se incinge putin ulei intr-o tigaie se adauga varza si se amesteca din cand in cand, se adauga o cana de apa daca este nevoie si se lasa sa fiarba la foc mic, la final adaugam bulionul si condimentam dupa gust,mai lasam cca 2-5 min si oprim focul,lasma sa se raceasca.


Carnatul il taiem in 2 si il prajim putin in ulei,(putem adauga uleiul in care am prajit carnatii peste varza)


Intindem aluatul, taiem aluatul sa fie aproape lat cat carnatul si lung sa rezulte 3 parti,


In mijloc adaugam varza,carnat,acoperim cu varza,cu o parte din aluat acoperim umplutura,cealalta parte o taiem din loc in loc si imbracam totul,


Aceasta prin intindere se va desface ca o plasa,


Asezam in tava unsa cu ulei si le ungem cu oul batut cu uleiul,dam la cuptor cca 30 min,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu varza acra si carnat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

23.03.2012, 12:54

diana_k 1

23.03.2012, 21:37

bun,bun

Lau 1

24.03.2012, 09:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de Craciun(2)