Strudele cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 3787 vizualizari

 

M-am inspirat de la Motan. Au iesit foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 1500g mere;
  • 200g zahar;
  • un pachet de foi pentru placinta de 400g;
  • 50-100ml ulei pentru uns foile;
  • doua linguri de zahar pudra pentru ornat.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Se spala merele, se decojesc si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc, amestecand din cand in cand. Merele sunt gata atunci cand se evapora sucul pe care l-au lasat in cratita. Se lasa la racit.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se iau doua foi de placinta si se ung cu ulei, dupa care se adauga doua linguri de mere. Se impaturesc foile, astfel incat sa se obtina  o forma dreptunghiulara. Se ung cu ulei si pe deasupra. Se continua asa pana se termina foile.

Se baga strudelele la cuptor pana cand se rumenesc. Dupa ce au fost scoase din cuptor, se invelesc cu un prosop umed. Se servesc caldute sau reci, presarate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie