Stufat de ied

de simona72 in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2013 | 4461 vizualizari

 

Cum ma cadorisit mama anul asta cu un ied, preparatele mele de Paste au fost de ied. Multe s-au mincat asa de repede ca nu am mai avut timp si de poze. Am mai pus ceva carnita si la congelator, iar acum am facut acest fel de mincare pe care nici nu l-am facut nici nu l-am mincat vreodata. Aici in Ardeal nu se face, nu este specific zonei noastre, dar stiam de el. Am cautat retete pe aici pe site si am facut un fel de stufat de ied, asa cum am crezut ca ne place noua. A iesit minunat de bun, toti am fost super incintati de acest fel de mincare...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied si coaste de ied
  • 3 legaturi mari de ceapa verde
  • 3 legaturi mari de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura grasime de rata
  • 1 cescuta de vin rosu
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(sare, piper, cimbru, boia)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de ied:

Carnea spalata si uscata cu un prosop de bucatarie am taiat-o bucati si am condimentat-o cu putina sare si amestecul de condimente si am pus-o intr-un vas termorezistent. Ceapa si usturoiul le-am curatat si spalat, le-am taiat in bucati mai mari, de 2-3 cm, am pus-o la calit in 1 lingura ulei de masline pt 3-4 minute, am adugat grasime de rata, vin, sare si piper. Am mai lasat 2-3 minute pe foc si am pus tot acest amestec de ceapa peste carnea din vas. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora si jumatate. Noi am servit stufatul cu paine aburita de la Lidl, rezultatul a fost o mincare pe cinste.


Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca doriti puteti sa puneti patrunjel si marar, eu nu am pus

2

in alte retete se pune si bulion s-au suc de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

14.05.2013, 00:03

O singura data am mancat ied dar mi-a placut mai mult decat mielul . Sunt sigura ca stufatul tau a fost super- gustos

danakarin 1

14.05.2013, 08:18

Faina reteta! Si mie imi place carnea de miel!

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 06:37

imi place stufatul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne si ciuperci [ la cuptor ]