Stufat de ied

de simona72 in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2013 | 5023 vizualizari

 

Cum ma cadorisit mama anul asta cu un ied, preparatele mele de Paste au fost de ied. Multe s-au mincat asa de repede ca nu am mai avut timp si de poze. Am mai pus ceva carnita si la congelator, iar acum am facut acest fel de mincare pe care nici nu l-am facut nici nu l-am mincat vreodata. Aici in Ardeal nu se face, nu este specific zonei noastre, dar stiam de el. Am cautat retete pe aici pe site si am facut un fel de stufat de ied, asa cum am crezut ca ne place noua. A iesit minunat de bun, toti am fost super incintati de acest fel de mincare...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied si coaste de ied
  • 3 legaturi mari de ceapa verde
  • 3 legaturi mari de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura grasime de rata
  • 1 cescuta de vin rosu
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(sare, piper, cimbru, boia)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de ied:

Carnea spalata si uscata cu un prosop de bucatarie am taiat-o bucati si am condimentat-o cu putina sare si amestecul de condimente si am pus-o intr-un vas termorezistent. Ceapa si usturoiul le-am curatat si spalat, le-am taiat in bucati mai mari, de 2-3 cm, am pus-o la calit in 1 lingura ulei de masline pt 3-4 minute, am adugat grasime de rata, vin, sare si piper. Am mai lasat 2-3 minute pe foc si am pus tot acest amestec de ceapa peste carnea din vas. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora si jumatate. Noi am servit stufatul cu paine aburita de la Lidl, rezultatul a fost o mincare pe cinste.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca doriti puteti sa puneti patrunjel si marar, eu nu am pus

2

in alte retete se pune si bulion s-au suc de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

14.05.2013, 00:03

O singura data am mancat ied dar mi-a placut mai mult decat mielul . Sunt sigura ca stufatul tau a fost super- gustos

danakarin 1

14.05.2013, 08:18

Faina reteta! Si mie imi place carnea de miel!

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 06:37

imi place stufatul

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Coada de vitel cu naut si paste