Stufat de miel

de AlexTeacher in Oaie, 4 Apr 2018 | 8557 vizualizari

 

 Se face atat de simplu, este fraged si aromat! Garantat cel mai bun stufat de miel!

 

INGREDIENTE

  • 700 g pulpa de miel
  • 10 frunze menta
  • 1 lime
  • 1 lingurita curcuma
  • ½ lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 6 fire ceapa verde
  • 6 fire usturoi verde
  • 100 ml vin rose
  • 50 ml ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • 3 foi de dafin
  • ½ lingurita piper cu lamaie
  • 800 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel:

Taie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste carnea pe toate partile pana prinde culoare. Adauga apoi ceapa si usturoiul verde. Lasa putin pe foc pana se inmoaie. Adauga sare dupa gust, curcuma, coriandru, cimbru, amestec de piper cu lamaie, chimion si foi de dafin. Amesteca bine condimentele si adauga sucul de la jumatate de lime. Stinge apoi cu vinul rose si lasa pe foc sa scada. Adauga menta tocata marunt si apoi pcana de apa calduta. Da focul mai mic, pune capacul si lasa sa fiarba pana carnea este bine facuta. Intre timp adauga treptat cate o cana de apa calda atunci cand scade prea mult lichidul din oala.

Cand stufatul este gata, adauga sucul de la cealalta jumatate de lime, menta verde si patrunjel proaspat tocat. Stropeste cu putin ulei de masline si serveste alaturi de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de miel la cuptor cu legume