Drob de miel cu oua de prepelita

de Sidy in Oaie, 26 Mai 2012 | 3297 vizualizari

 

Drobul de miel este un aperitiv cu un gust deosebit, puternic aromat de verdeturile proaspete ce se gasesc din belsug acum in piete.
Are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti.
Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • Maruntaiele de la un miel
  • 500 g ficatei de pui(optional)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1-2 legaturi patrunjel verde
  • 1-2 legaturi marar verde
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 prapur
  • putin unt
  • vegeta de casa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 14 oua de prepelita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu oua de prepelita:

Organele bine spalate le taiem cubulete.


Ceapa verde si usturoiul curatate le tocam marunt.


Mararul si patrunjelul verde le tocam, de asemenea, marunt.


Incingem uleiul intr-o cratita in care vom sota ceapa verde. Adaugam apoi usturoiul tocat si maruntaiele taiate marunt.


Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic. Daca e cazul adaugam 1/2 cana apa.


Dupa 20 de minute, cand organele sunt aproape fierte adaugam ficatul si lasam sa se innabusa la foc mic acoperit, alaturi de celelalte organe.


Fierbem ouale de prepelita 7 minute, le tinem 1 minut in apa rece apoi le cojim.


Dupa ce organele sunt gata si s-au racit putin, le mixam sau le dam prin masina de tocat.


Adaugam verdeturile tocate, cele 2 oua intregi, pesmetul, vegeta de casa .Daca este necesar mai asezonam.Amestecam bine compozitia sa se omogenizeze bine.


O forma de guguluf o ungem cu unt apoi asezam in ea prapurul ce a stat in apa rece pina acum.Rasturnam 1/2 din compozitia de maruntaie, asezam ouale de prepelita roata, roata , apoi punem restul compozitiei si acoperim cu marginile praporului.


Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade C cam 30-40 de minute pina se aureste deasupra.


Portionam drobul si se poate servi atat cald cat si rece.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

27.05.2012, 11:26

Ce bine ti-au reusit Sidy...eu nu pap dar te apreciez!

alinutzika 1

27.05.2012, 16:46

BuburuzaBubu 1

30.05.2012, 09:38

buuun buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel