Şuberec

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2013 | 4081 vizualizari

 

Şuberecul este un preparat foarte popular în Dobrogea, zonă care încă mai păstrează influenţele paşalâcului turcesc şi în care m-am născut și am copilărit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 grame făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 200 ml apă călduţă
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame carne de vită tocată
  • 1 ou
  • 1 ceapă tocată
  • sare/ piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şuberec:

Carnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare. 

Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu foarte fermă. 

Se împarte aluatul în bile nu foarte mici, care se întind, pe o suprafață presărată cu făină, în foi circulare, subțiri, dar nu transparente. 

Se așează o lingură de umplutură pe una dintre jumătățile foii de aluat. Se aduce cealaltă jumătate peste umplutură, apăsând marginile cu degetele. Se taie marginea de aluat extra cu ajutorul unui inel din inox sau al unei farfurii.

Se procedează la fel și cu aluatul și umplutura rămase. 

Se prăjesc în ulei, fără ca acesta să le acopere, până capătă o culoare aurie. Se întorc o singură dată. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Şuberec" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

10.02.2013, 17:57

Vă mulțumesc bucătărași!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:15

foarte bun

mamaieelena

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:34

foarte bune eu am mancat cu carne de oaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!