Suberec (Placinta turceasca)

de Patricia Iordache in Porc, 17 Apr 2013 | 41445 vizualizari

 

Pana sa ma mut in Cernavoda, nu auzisem de "Suberec". Aici, in aceasta zona, se mananca foarte des aceste placinte si m-am gandit sa va arat si voua cum se fac pentru ca sunt delicioaseee! Cel mai des se fac din carne de oaie, insa eu am incercat cu carne de porc pentru ca nu imi place carnea de oaie. Desi eu consum foarte rar carne, am mancat vreo 2-3 placinte ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 800 gr. faina;
  • 400-450 ml apa;
  • sare
  • 350 ml. ulei (pentru prajit)
  • pentru umplutura:
  • 400-500 gr. carne de porc tocata;
  • 3 cepe potrivite;
  • sare;
  • piper (destul de mult);
  • 1 ou
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberec (Placinta turceasca):

Cum preparam aluatul:

Intr-un castron incapator, amestecam faina, apa si sarea pana obtinem un aluat nici foarte dens, nici foarte moale. Lasam sa se odihneasca si pregatim umplutura.

Cum preparam umplutura:

Tocam ceapa foarte, foarte marunt (eu am tocat la robot) si o punem peste carnea tocata. Adaugam oul, sare si piper din abundenta (cat va place).

Cum pregatim suberecul:

Punem intr-o tigaie uleiul (destul de mult) si il lasam sa se incinga.

Rupem bucatale de aluat (dstul de mari) si formam mingiute din care intindem o foaie subtire (nici ca foaia de hartie ;) ). Punem umplutura ( in strat foarte subtire, ca sa se patrunda bine) pe jumatate din ea, acoperim cu cealalta jumatate de aluat si taiem marginile astfel incat sa obtinem un semicerc.

Le prajim pe ambele parti, in baie de ulei, le scoatem pe un prosop absorbant si le acoperim cu un prosop pana terminam de facut si restul de placinte.

TIPS-URI

1

Servim cu iaurt rece.

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 15 placinte mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberec (Placinta turceasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

ralu_ca 1

18.04.2013, 19:57

delicioasa

floryssunga 1

07.07.2013, 14:51

super bune. prima data le/am mancat la Constanta,t in Bucuresti le gasesti intr/un singur loc la Piata Veteranilor au si cu branza.

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:30

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne