Suc de cantalup

de Mihaela11_jo in Bauturi, 13 Sep 2012 | 4079 vizualizari

 

Anul acesta avem noroc de lubenite si pepeni galbeni foarte dulci.
Cantalupul sau pepenele persan este inclus in familia Cucurbitaceae.
100 de grame de pepene galben contine 90% apa si doar 35 de calorii.
Este bogat in vitamina A,beta-caroten, vitamina C,vitamina B3,vitamina B6, potasiu si fibre, deci este un fruct foarte benefic sanatatii.
Se consuma ca fruct,salata de fructe sau sub forma de suc.
Suprafata cantalupului contine multe bacterii, mai ales Salmonella si a se spala bine inainte de a fi consumat.
De asemenea nu se recomanda pastrarea fructului mai mult de 3 zile dupa ce a fost taiat, pentru a evita riscul infectiilor bacteriene.

 

INGREDIENTE

  • 1 cantalup bine copt
  • 2 linguri de miere( optional) Sau
  • zahar dupa gust(optional Adaosul de miere si zahar nu este necesar daca pepenele este bine copt si suficient de dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de cantalup:

Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja.


Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului.


Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe.


Se consuma proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de cantalup" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Cris2711 1

13.09.2012, 17:57

Mihaela ,vin si eu

Laly 1

13.09.2012, 21:37

Vin si eu la un paharel

Mihaela11_jo 1

13.09.2012, 23:35

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta rustica cu mac si branza
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

RETETA RECOMANDATA
Suc de pepene, zmeura si menta