Cum se face sucul de rosii pentru iarna

de ionix in Bulion, 27 Oct 2009 | 13099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii prunisoare cat mai coapte 
  • cca 400 ml ulei
  • sare pentru muraturi dupa gust
  • 2-3 linguri cu miere, doar daca este nevoie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii pentru iarna:

Cum se face sucul de rosii. Se spala bine rosiile si se taie in 4. Se dau pe masina speciala pt suc de rosii sau pe masina de tocat, adaugand separatorul pentru rosii.  Intr-un ceaun mare sau o oala mare se pun 250 ml ulei apoi se pune sucul de rosii. Peste sucul de rosii se toarna restul de ulei. Se lasa la fiert o ora si apoi se pun 2 linguri mari cu varf cu sare. Din cand in cand trebuie amestecat cu o lingura de lemn. Se lasa la fiert pana se leaga bine. Inainte sa stingi focul gusta sa vezi daca are suficienta sare sau daca e prea acru. daca e prea acru se adauga miere. Se lasa sa fiarba bine pana cand au scazut cam la jumatate.  Eu le-am fiert cam 5 ore.

Se toarna fierbinte in sticle, se pun dopurile pe sticle si se acopera cu niste prosoape pentru a se raci. Cand s-au racit se baga in camara.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii