Ketchup foarte iute

de lia maria in Bulion, 25 Sep 2012 | 4598 vizualizari

 

Pentru ca noua in familie, ne place sa mancam ceva mai picant, am facut diverse retete de ketchup, dar pentru sotul meu, care mananca foarte picant, nici una dintre ele nu i-a ”gadilat” destul de tare papilele gustative si astfel am conceput aceasta reteta care in sfarsit  este pe gustul lui ! In cazul in care doriti sa preparati reteta, trebue musai sa va avertizez ca este o pasta extrem de iute/picanta !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari rosii
  • 800 g ardei chili
  • 800 g ceapa rosie
  • 100 g usturoi
  • 100 g sare
  • 200 g zahar
  • 200 ml otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup foarte iute:

Spalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu seminte si nervuri, ii taiem eventual in doua.


Curatam ceapa si usturoiul si le spalam. Toate acestea le maruntim in robot-ul de bucatarie( daca nu aveti le puteti trece prin masina de carne).


Punem intr-o cratita, pe foc, otetul cu sarea si zaharul si amestecam pana se topesc. Adaugam legumele maruntite, omogenizam si lasam sa fiarba la foc mic una ora, amestec-and din cand in cand. Lasam putin la racit apoi trecem totul prin blender si obtinem o pasta densa dar care curge. Punem pasta dinnou la fiert pentru inca 15’ , dupa care ketchup-ul este gata. Il turnam in recipiente sterilizate pe care le punem la duns(in paturi) pana a doua zi. Etichetam, pozam si la camara cu ele.


Ps: Daca nu aveti blender, puneti amestecul fiert (dupa cele 60’) direct in recipientele sterilizate, fara a mai fi nevoie de inca 15’ de fierbere, doar ca, sub aceasta forma nu-l mai puteti numi ketchup, ci mai degraba un sos foarte iute !


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup foarte iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Aurelia 07_07 1

26.09.2012, 20:31

Cu siguranta ca este bun

Sim0na 1

26.09.2012, 21:40

Cred ca ar fi foarte pe gustul ardeleanului meu I-am facut si eu unu ketchup, dar nu chiar asa... ca doar vreau sa pap si eu!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Ketchup pentru paste si pizza