Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2014 | 5239 vizualizari

 

Nu stiu cum vi se pare voua combinatia asta, dar pe mine nu ma lasat in pace zile in sir aceasta indee de a combina avocado in sufleu. Am facut branzica cu avocado pt sandvisuri si mi-a placut mult ce a iesit. Acum nu stiam eu cum se comporta avocado la gatit, dar am zis sa incerc...asa ca am facut acest sufleu cu o culoare frumoasa de fistic si am imbogatit gustul cu somon afumat si limeta. Sicer va spun ca a iesit o deliciosenie...

 

INGREDIENTE

  • pt sufleu:
  • 4 oua mari
  • 4 linguri pline de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 avocado copt
  • coaja rasa de la 1 limeta
  • sucul de la 1/2 limeta
  • sare dupa gust
  • 4 linguri mari de branza dulce(de la Lidl am folosit eu)
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt deasupra:
  • 100 gr somon afumat
  • piper proaspat macinat
  • frunzulite de rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt sos:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 1 castravete murat
  • sare dupa gust
  • 2 catei usturoi
  • frunze de menta sau busuioc(eu am avut uscate, voi folositi proaspete daca aveti)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de limeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt:

Pt sufleu: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam faina cu praful de copt. Taiem avocado in doua, scoatem samburele, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul si-l punem in robotul de bucatarie, adaugam imediat peste avocado sucul de la 1/2 limeta si pornim robotul sa pasiram bine fructul. Adaugam branza, galbenusurile, coaja rasa de limeta, sare dupa gust si 2 linguri ulei de masline. Amestecam bine toate ingredientele, le adaugam peste spuma de albusuri, amestecam incet sa nu scoatem tot aerul din albusuri, adaugam si faina cu parful de copt si amestecam cu un tel la fel de usor. Punem compozitia intr-o tava de tarte unsa cu putin ulei de masline si pudrata cu faina. Peste aluatul de sufleu punem buchetele de somon afumat, piper, frunzulite de rozmarin(eu asi fi vrut menta sau busuioc proaspat, dar nu am avut). Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25 minute. Dupa 10 minute, cand sufleul a prins putina culoare, scoatem tava si stropim sufleul cu 2 linguri ulei de masline. Dam la cuptor pana expira timpul si devine usor rumena.


Pt sos: taiem castravetele marunt, curatam si zdrobim usturoiul si le amestecam cu iautrul gras, frunze de menta sau busuioc(eu am folosit menta uscata), sare dupa gust si1-2 linguri ulei de masline si suc de limeta. Lasati sa se racoreasca sufleul, portionati si serviti cu sos de iaurt. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

sufleul isi pastreaza culoarea fisticului in timpul coacerii(sper ca se vede si in poze)

2

merge la fel de bine cu o salata de cruditati preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

10.02.2014, 19:15

Multumesc tuturor pt aprecieri!! Nu prea am timp sa raspund la fiecare in parte...Laurici pt urmatoarea intalnea special pt tine ...Rux, eu m-am cam temut sa bag avocado in cuptor, dar a iesit grozav...

merisor 1

11.02.2014, 08:50

Ce bun!

_Alina_ 1

11.02.2014, 12:02

Mi s-a facut asa foame...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!