Desert sufleu de branza cu capsuni

de Merisor in Dulciuri, 24 Mai 2017 | 1761 vizualizari

 

Un desert rapid, ușor și tare bun.

 

INGREDIENTE

  • Compoziție:
  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă medii
  • 125 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 linguri pesmet
  • un praf sare
  • 8 căpșuni mari
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingură zahăr pudră pentru tapetat
  • Decor:
  • 250 g căpșuni
  • 50 g zahăr
  • figurine de ciocolată neagră
  • fulgi de ciocolată albă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert sufleu de branza cu capsuni:

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența.


Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după coacere. Și bine am făcut! :)


Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul și vom obține o bezea fermă.


Adăugăm, treptat, bezeaua peste compoziția de brânză și omogenizăm, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a obține o compoziție aerată.


Ungem pereții formei de copt cu unt și îi pudrăm cu zahăr din belșug, pentru a se desprinde ușor preparatul după coacere.


Întindem compoziția în forma de copt, o nivelăm și înfigem căpșunile din loc in loc.


Coacem sufleul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C.


Între timp, preparăm pe foc un jeleu de căpșuni cu care vom servi sufleul.


Trecem căpșunile prin blender, le amestecăm cu zahărul si le fierbem pentru 7-8 minute, apoi le trecem prin sită pentru a obține o pastă mai fină.


După ce scoatem sufleul din cuptor, îl lăsăm în formă câteva minute, să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl decorăm cu jeleu, căpșuni și figurine de ciocolată.


Dacă se dorește un jeleu lucios și ferm, se poate adăuga puțină gelatină, 5 g, nu mai mult.


TIPS-URI

1

Dimensiuni formă de copt: d=11 cm, D=23 cm;

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sufleu de branza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rahela Velicu 1

25.05.2017, 17:12

arata super!

GeorgiG 1

25.05.2017, 18:45

Delicios !

Ancutsa 1

04.05.2019, 16:00

Un desert deosebit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca