Sufleu de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 30 Iun 2011 | 5607 vizualizari

 

Uitandu-ma la MasterChef US m-am gandit sa fac un sufleu de ciocolata – a fost o proba in care trebuia concurentii sa prepare sufleu de ciocolata…a fost mult stres pe unii deoarece in cateva secunde de la scoaterea sufleului din cuptor trebuia ca sa il duca pe masa bucatarilor pentru a fi prezentat cand inca este umflat. Deci m-am pus si eu sa prepar sufleu de ciocolata. M-am grabit sa ii fac poza desi la masa l-am servit deja lasat (oricum a fost delicios :P )….asta este…sufleul odata scos din cuptor se desumfla in 2 minute.

 

INGREDIENTE

  • unt + zahar brun, pentru vase
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 30 gr cacao pudra
  • 10 gr faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

1. Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu unt si tapeteaza cu zahar brun vase individuale.


2. Topeste ciocolata cu untul la bain-marie apoi lasa sa se raceasca usor.Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile bate-le cu zaharul brun si vanilia apoi incorporeaza ciocolata cu untul topite. Cerne cacaoa cu faina impreuna apoi inglobeaza-le in compozitia precedenta. Umple fiecare vas cu acest aluat. Da sufleurile la copt 10-12 minute pana cand in exterior sunt facute dar in interior sa ramana usor umede.


3. Serveste sufleurile cu fructe caramelizate (optional).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anamaria7 1

01.07.2011, 16:56

se desumfla, dar tot delicios ramane

adry88 1

02.07.2011, 14:23

grozav

ionela2682 1

03.07.2011, 16:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino