Sufleu de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 30 Iun 2011 | 7466 vizualizari

 

Uitandu-ma la MasterChef US m-am gandit sa fac un sufleu de ciocolata – a fost o proba in care trebuia concurentii sa prepare sufleu de ciocolata…a fost mult stres pe unii deoarece in cateva secunde de la scoaterea sufleului din cuptor trebuia ca sa il duca pe masa bucatarilor pentru a fi prezentat cand inca este umflat. Deci m-am pus si eu sa prepar sufleu de ciocolata. M-am grabit sa ii fac poza desi la masa l-am servit deja lasat (oricum a fost delicios :P )….asta este…sufleul odata scos din cuptor se desumfla in 2 minute.

 

INGREDIENTE

  • unt + zahar brun, pentru vase
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 30 gr cacao pudra
  • 10 gr faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

1.       Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu unt si tapeteaza cu zahar brun vase individuale.

2.       Topeste ciocolata cu untul la bain-marie apoi lasa sa se raceasca usor.Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile bate-le cu zaharul brun si vanilia apoi incorporeaza ciocolata cu untul topite. Cerne cacaoa cu faina impreuna apoi inglobeaza-le in compozitia precedenta. Umple fiecare vas cu acest aluat. Da sufleurile la copt 10-12 minute pana cand in exterior sunt facute dar in interior sa ramana usor umede.

3.       Serveste sufleurile cu fructe caramelizate (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca