Sufleu de conopida

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 8 Oct 2012 | 2927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o buc conopida (800-900 g),
  • 5 linguri unt,
  • o buc ceapa mica,
  • 1 lingura cu faina,
  • 250 ml lapte,
  • 100 g cascaval,
  • 3 oua,
  • sare,
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida:

Se desface conopida in buchetele si se pun sub jet de apa rece sa se spele bine de toate impuritatile. Se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie (de cand incepe apa sa fiarba se lasa 15 minute) Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca marunt.

Intr-o cratita se pune untul in care se va cali ceapa tocata foarte fin. Se adauga faina si cana cu lapte amestecand incontinuu, eventual cu un tel, pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu galbenusurile,conopida tocata si cascavalul ras pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga si albusurile batute spuma in care se adauga si putina zeama de lamaie. Se pune compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina. Se lasa la cuptor pentru aprox. 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste dupa 15 minute de cand este scoasa din cuptor. Servim cu smantana sau piper negru proaspat macinat.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.10.2012, 19:24

Aratos

adry88 1

08.10.2012, 19:38

place

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA