Sufleu de conopidă

de georgiaskitchen in Mancaruri de legume, 20 Ian 2014 | 13030 vizualizari

 

Dragii mei, bine v-am găsit în acest loc minunat pe care îl urmăresc de vreo 2 ani. Acum mi-am făcut curaj să vă scriu chiar dacă îmi doresc de mult timp să o fac. Sunt la început de drum în această minunată călătorie culinară și sper ca încet cu încetul să avansez dar...toate la timpul lor.
În cele ce urmează o să vă prezint o rețetă care mie îmi place mult. E foarte sănătoasă și po trivită pentru cei care țin dieta dukan, dar nu numai...:)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă mică
  • 2 morcovi
  • 2 ouă
  • 150 g brânză de vaci slabă
  • 100 g iaurt 0,1% grăsime
  • sare
  • piper
  • oregano
  • patrunjel verde
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopidă:

Mai intâi de toate, curățăm legumele: conopida o desfacem în buchețele iar morcovii îi tăiem rondele și le punem la fiert într-o oală unde avem apă cu sare. Le lăsăm pe foc 15 min, iar între timp dăm drumul la cuptor la foc moderat. Batem ouăle cu sare, apoi adăugăm brânza, iaurtul și restul condimentelor, mai puțin pătrunjelul.


Dacă au trecut cele 15 min scoatem legumele din oală și le punem intr-un vas de yena sau o formă de silicon. Punem deasupra amestecul de ouă și dăm la cuptor pentru 30-40 min.


După ce este gata, vă dați seama după crusta care se formează deasupra, scoatem sufleul din cuptor îl lăsăm să se racească puțin, apoi presărăm pătrunjel verde și îl servim așa simplu sau lângă o salată.


Eu l-am servit cu salată de sfeclă.


Poftă bunà!

 

TIPS-URI

1

apa pentru legume trebuie să fiarbă în momentul când le punem în oală

2

se coace mai ușor in forma de silicon având în vedere că nu folosim ulei în rețetă

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopidă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

georgiaskitchen 1

20.01.2014, 20:24

Mulțumesc frumos!

Sim0na 1

21.01.2014, 13:23

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:31

foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida