Sufleu de dovlecel

de gaby_duceag in Mancaruri de legume, 27 Iul 2011 | 5689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel mic
  • 3 oua
  • 100 gr branza de vaci
  • 50 gr cascaval
  • doua linguri faina
  • jumatate ceapa
  • cateva boabe coriandru
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi.

N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!

Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo cateva zile si care striga : ne pregateste si pe noi cineva ?:))))


Curatam dovlecelul. Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o tigaie antiaderenta punem dovlecelul (fara ulei) si-l calim cateva minute. Atat cat sa se evapore toata apa lasata de dovlecel. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.



Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un castron amestecam galbenusurile, branza de vaci, cascavalul ras, ceapa tocata marunt ,coriandru, sare, piper, faina si dovlecelul dupa ce s-a racorit usor.



Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.



Incorporam albusurile in compozitia cu dovlecel, omogenizand usor cu o paleta de lemn.



Ungem 4 vase ceramice cu unt si impartim compozitia.Punem in fiecare cate putin busuioc.



Intr-o tava mai marisoara punem apa si o dam la cuptor la foc mediu.



Cand s-a incalzit apa introducem formele de sufleu.

Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei.



Bagam la cuptor si lasam pana ce sufleul prinde o culoare frumoasa. La mine a durat cam 35 min la foc mediu.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

diaconta 1

27.07.2011, 20:56

si io,dar ma prefac ca's modesta

La Ancuta 1

28.07.2011, 12:36

La ai mei dovlecelul ar fi fost de vina. La salata si dovlecel spune Dragos "nu place". In rest chiar nu ma pot plange, ca nu e mofturos, iar pe taica-sau il educ

LUK 1

28.07.2011, 16:08

eu as incerca dar cu marar..arata fain fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida