Sufleu de morcovi cu dovlecel

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 10250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr morcovi, curatati si taiati in felii groase de 1,5 cm
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare, tocata mare
  • 2 linguri faina
  • ½ cana lapte
  • 4 oua, separate
  • 1 dovlecel potrivit, ras
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de morcovi cu dovlecel:

Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.

Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita.


Intr-o cratita mica, se incinge uleiul la foc potrivit.Se caleste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.Se adauga faina.Se caleste 1 minut, amestecand frecvent.Se adauga laptele .Se da in clocot, amestecand constant.Se transfera intr-un castron mare.Se adauga morcovii si galbenusurile.Se adauga dovlecelul, se pun sarea, piperul si nucsoara si se amesteca.


Intr-un castron se bat albusurile spuma.Se adauga treptat (in 3 transe) in amestecul de legume.Se toarna amestecul in vase.

Se coace sufleul 30-40 minute, pana cand devine pufos si auriu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de morcovi cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Geanina87 1

19.04.2013, 09:37

CookieMonster 1

19.04.2013, 10:00

babi5 1

10.08.2013, 16:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Legume gratinate