Sufleu de orez cu piersici

de ela in Dulciuri, 4 Noi 2011 | 9732 vizualizari

 

visam la niste orez cu lapte de multa vreme....sotului meu ii place tare mult...drept dovada a mancat aproape tot vasul :))) si inca mai voia....a fost un deliciu ...am vrut sa va arat si o sectiune maine,dar nu mai am ce :))) si am ajuns si la reteta cu nr 230....

 

INGREDIENTE

  • 200gr orez cu bob rotund
  • 1l lapte
  • 1compot de piersici
  • 1plic zahar vanilat bourbon
  • 4oua
  • 80gr unt moale
  • 6linguri zahar
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de orez cu piersici:

Punem intr-o oala laptele cu orezul si zaharul vanilat si lasam pe foc pana da cateva clocote,amestecand din cand in cand.Stingem focul si acoperim cu un capac 30minute,pana orezul absoarbe tot laptele.Lasam sa se raceasca.

Punem la scurs piersicile dupa ce le-am taiat cubulete.

Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu untul moale si cu zaharul.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam peste orez piersicile, galbenusurile,apoi incorporam cu grija albusurile si omogenizam bine.

Ungem cu unt o forma de sufleu in care turnam amestecul  si dam la cuptor aproximativ o ora,pana se rumeneste frumos.Servim cald,cu zahar pudra presarat deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de orez cu piersici-0
Sufleu de orez cu piersici-1
Sufleu de orez cu piersici-2
Sufleu de orez cu piersici-3
Sufleu de orez cu piersici-4
Sufleu de orez cu piersici-5
Sufleu de orez cu piersici-6
Sufleu de orez cu piersici-7
Sufleu de orez cu piersici-8

COMENTARII (47)

mena29

mena29 1

17.11.2011, 15:35

Wow,ce buuuun eee!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:39

madab

madab 1

11.03.2015, 15:40

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!