Ciupercute cu glazura de cacao si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Dec 2016 | 2728 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Ador ciupercutele si am gasit pe internet o reteta tare buna. Ies in jur de 150 de ciupercute.
Daca doriti o forma, am achizitionat-o de aici.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat ciupercute:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • faina cat cuprinde (300 g)
  • 1/2 lingurita de amoniu
  • Glazura de cacao:
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita otet
  • Decor:
  • 50-100 g nuca de cocos
Portii: 150
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciupercute cu glazura de cacao si nuca de cocos:

Ciupercute:


Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina (treptat) si amoniul si se mixeaza totul. Trebuie sa iasa o coca la fel de groasa ca cea de la chec.


Forma pentru ciupercute se unge cu untura si se pune la incalzit la flacara aragazului. Cu o lingurita se pune aluat in fiecare ciupercuta, dar doar pe o parte a formei, apoi se inchide forma si se coc ciupercutele pe ambele parti. Se scot ciupercutele din forma cu ajutorul unui cutit sau se loveste forma de un tocator pentru ca ciupercutele sa cada din ea. Se continua coacerea aluatului pana cand acesta se termina. Se elimina surplusul de aluat de pe ciupercute daca este cazul.


Glazura de cacao:


Se amesteca zaharul si cacaua intr-un craticior, dupa care se adauga si restul ingredientelor. Se pune craticiorul pe foc si se amesteca continuu, clocotind compozitia timp de 1-2 minute.


Palaria ciupercutelor se da prin glazura de cacao, apoi prin nuca de cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute cu glazura de cacao si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Andra_Constantinescu 1

28.12.2016, 10:22

Mulțumesc, dragilor!

Rocsi 1

28.12.2016, 11:08

Cat de frumoase, cat de bune!

Ksenya 1

28.12.2016, 11:26

ce faine sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello din lapte praf