Sufleu mămăliguță cu brânză

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2012 | 3015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mălai,
  • 200 g brânză telemea (vacă și oaie),
  • 300 g broccoli (pentru un pic de culoare),
  • 2 linguri unt,
  • 1 linguriță rozmarin,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 250 g smântână,
  • 4 ouă, 
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu mămăliguță cu brânză:

Facem mămăliguța din apă și mălai, care trebuie să fie mai moale. Se pune la fiert apă cu puțină sare. Promit că revin cu cantități exacte la apă cu prima ocazie când refac mămăliga. Eu mereu o fac din ochi. Eu am un ceaunel în care fac mămăliga, cred că dacă puneți 1 litru și jumătate de apă este ok. Când este gata se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt.


Brânza telemea se dă pe răzătoare și se presară deasupra mămăliguței. Broccoli se călește în o lingură de unt. Asta în cazul în care este congelat. Dacă folosiți broccoli proaspăt trebuie fiert un pic înainte de a-l căli în unt. Se înăbușă timp de 5 minute. Se condimentează cu sare, piper, rozmarin și măghiran și se mai lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Broccoli se aranjează deasupra mămăliguței cu brânză.


Într-un castron batem bine ouăle cu smântâna, după care se toarnă în forma de sufleu peste broccoli. Se dă la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 35-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.


Se poate servi fierbinte imediat ce se scoate din cuptor, dar și rece este foarte bun. Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu mămăliguță cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

27.02.2012, 20:19

jolygina 1

27.02.2012, 23:55

arata super

babi5 1

31.07.2013, 18:54

Trecut la favorit bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc