Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei

de Bucataras in Mezel de casa, 6 Ian 2021 | 9211 vizualizari

 

O bunatate de sunculita am pregatit zilele trecute, inainte de Sarbatori, fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei. 

 

INGREDIENTE

  • 3 buc piept de porc
  • 2 kg sare grunjoasa
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 l zeama de varza
  • apa pt saramura
  • boaia de ardei dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei:

Pune bucatile de sunca intr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa. Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta.

Lasa sunca la sare pt 3 zile.

Dupa cele 3 zile scoate sunca din sare si fierbe-o in zeama de varza cam 1 ora, pana capata o consistenta moale. Inteapa cu o furculita sunca si daca patrunde usor inseamna ca s-a fragezit, a fiert suficient si poti opri focul.

Pregateste saramura in care va sta pieptul de porc pt 2 zile: mixeaza usturoiul, amesteca cu apa si adauga 1 lingurita de sare, nu mai mult, caci sunca si-a tras deja suficienta sare in primele trei zile de preparare. Lichidul trebuie sa acopere bucatile de sunca.

Lasa la zvantat o zi macar bucatile de sunca fiarta, apoi presara boia de ardei dulce peste ele.

Taie cateva fasii de sunca fiarta in zeama de varza, ia o bucata buna de paine, curata si o ceapa rosie si mananca cu placere maxima!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

07.01.2021, 20:39

Buna!

Gherca Daniela 1

08.01.2021, 16:02

super!

RuxyRux 1

11.01.2021, 17:16

Reteta asta imi aminteste de copilarie si de vacantele in Ardeal...perfecta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sunca cu boia