Sunca si costita

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 31920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc
  • sunca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca si costita:

Suncile si costitele impanate cu carne, impreuna cu soricul sau pulpele de porc dezosate se freaca cu urmatorul amestec:



  • la fiecare kilogram de carne se iau 50 g de sare, 1 g silitra (azotat de potasiu=salpetru=o substanta folosita in industria carnii) si cateva boabe de piper pisate.


Sunca sau pulpa se pune intr-un vas corespunzator, indesata in asa fel incat solutia si sucul lasat de carne sa acopere carnea. In fiecare zi bucatile de carne trebuie intoarse, presandu-le cu un fund de lemn si cu o greutate deasupra. Dupa 5-6 zile peste preparat se toarna saramura rece:



  • la 1 litru de apa se pun 120-150 g sare, 2-3 foi de dafin, 5-10 g de ienibahar, 1 capatana de usturoi, 100 g otet, 2-3 cuisoare, 10 g zahar, cateva boabe de ienupar.


Se pastreaza la rece (8-10 grade) timp de 15-20 de zile. Dupa aceea preparatul se scoate din saramura, se lasa pentru 1-2 ore sa se zvante, dupa care pulpele sau costitele se gauresc la un capat, se introduce o sfoara in gauri si se agata la afumat, unde vor fi lasate 3-4 zile, pana capata o culoare rosiatic-galbuie.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca si costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

georrgee 1

11.01.2013, 15:00

care solutie! sa acopere carnea. 50g sare si piper pisat! poate se pun in vin sau otet sa iasa solutie! Nu pot sa fac reteta asta, este incompleta sau gresita cred!

diaconta 1

11.01.2013, 15:10

Georrgee,e vorba de costita si sunca pusa in saramura iar apoi la afumat,nu de o mancare gatita
de ce plangi,gasesti destule retete gatite pe site

Geanina87 1

14.12.2013, 10:03

o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa