Supa chinezeasca de legume si ciuperci aromate

de Sylvia in Mancaruri de post, 15 Noi 2010 | 10108 vizualizari

 

Azi e prima zi din Postul Craciunului, incepe o perioada speciala si tare draga mie in care simt ca deja ma pregatesc de Craciun. Anul acesta mi-am propus sa incerc sa tin acest post, nu stiu in ce masura o sa si reusesc dar va invit sa va alaturati daca tineti acest post. O sa postez si retete care nu sunt de post pentru ca baietii mei nici cel mic nic cel mare nu postesc asa ca o sa gatesc din toate categoriile.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de ciuperci aromate chinezesti : eu am pus champinioane aromate chinezesti ( nu apar in poza ca am uitat de ele ), champinioane negre,
  • o mana de morcov taiat bastonase,
  • o mana de dovleac verde zucchinni taiat bastonele,
  • o ceapa mica taiata cuburi mici,
  •  un catel de usturoi,
  • o lingura ulei de masline,
  •  cateva bastonase de ardei rosu,
  • 50 grame de taietei chinezesti fara ou,
  • o lingura de sos de soya,
  • putina pasta de ardei iute ( in functie de gust ) ,
  • pudra de ghimbir,
  • putin piper proaspat macinat,
  • sare la final daca mai trebuie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca de legume si ciuperci aromate:

 Intr-un vas punem la fiert putina apa si rehidratam ciupercile chinezesti uscate. In aceasi apa eu am continuat completand-o pana la cantitatea dorita , adaugand la inceput ceapa tocata fin, bastonasele de morcov si ciupercile feliate. Am adaugat apoi o lingura de ulei de masline si condimentele si am lasat sa fiarba pret de 4 minute. Dupa aceea am adaugat ardeiul si dovlecelul si am lasat sa clocoteasca 2-3 minute si am pus pastele ( care avea timp de fierbere 3 minute ) . Spre final am adaugat usturoiul zdrobit, am mai completat cu pasta de ardei iute si putin ghimbir. Dupa ce am oprit focul am mai lasat vasul cu capac timp de cateva minute. Se serveste fierbinte, eu am decorat-o cu cateva fire de ceapa ciorii : ciboulette aici in Franta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca de legume si ciuperci aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

vero_closca 1

17.11.2010, 10:18

ce bunatate!!!

vanilla 1

19.11.2010, 15:04

cred si eu ca e ffff buna!!!

Sylvia 1

19.11.2010, 15:49

E f buna si foarte repede de facut, adesea ma trezesc facand supa chinezeasca din cauza asta.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi cu bureti