Chiftele de varza

de Ksenya in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 5047 vizualizari

 

Kапустные котлеты-kapustnye kotleti, in traducere, chiftele de varza, este o reteta foarta populara in est. Se gateste foarte des si este raspandita in mai multe variante. Se prepara rapid si se duc la fel de  rapid :).Cand va ramane o bucata de varza si nu stiti ce sa faceti cu ea, puteti imediat face aceste minunate chiftele. Eu am sa va prezint cum se prepara in varianta de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata varza cam 500 gr
  • 1/2 pahar gris (pahar de 200 g)
  • 2 -3 linguri maioneza de post
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • condimente de care va plac, eu am pus patrunjel
  • ulei pentru calit ceapa si ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de varza:

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare.


Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un bol mai mare. Se scurge excesul de zeama.


Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine usor aramie, apoi se adauga peste varza.


Grisul se pune cu putina apa la hidratat, pentru 15 minute si se adauga peste varza si ceapa.


Se adauga restul de ingrediente ramase, se amesteca, se sareaza si se condimenteaza dupa gust si se lasa 10 minute.


Cu mainele umede, se formeaza chiftelele si se prajesc intr-o tigaie, cu ulei incalzit bine.


Se rumenesc pe ambele parti, pana la o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie.


Se sevesc atat calde, cat si reci.



 

TIPS-URI

1

Folositi masina de tocat, astfel bucatile de varza vor fi uniforme.

2

Daca nu s-a scurs suficient, zeama de la varza, mai adaugati gris sau o lingura de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

06.04.2017, 09:08

Panacris 1

06.04.2017, 17:48

Geanina87 1

13.12.2017, 12:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post