Chiftele de varza

de Ksenya in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 1230 vizualizari

 

Kапустные котлеты-kapustnye kotleti, in traducere, chiftele de varza, este o reteta foarta populara in est. Se gateste foarte des si este raspandita in mai multe variante. Se prepara rapid si se duc la fel de  rapid :).Cand va ramane o bucata de varza si nu stiti ce sa faceti cu ea, puteti imediat face aceste minunate chiftele. Eu am sa va prezint cum se prepara in varianta de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata varza cam 500 gr
  • 1/2 pahar gris (pahar de 200 g)
  • 2 -3 linguri maioneza de post
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • condimente de care va plac, eu am pus patrunjel
  • ulei pentru calit ceapa si ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de varza:

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare.


Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un bol mai mare. Se scurge excesul de zeama.


Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine usor aramie, apoi se adauga peste varza.


Grisul se pune cu putina apa la hidratat, pentru 15 minute si se adauga peste varza si ceapa.


Se adauga restul de ingrediente ramase, se amesteca, se sareaza si se condimenteaza dupa gust si se lasa 10 minute.


Cu mainele umede, se formeaza chiftelele si se prajesc intr-o tigaie, cu ulei incalzit bine.


Se rumenesc pe ambele parti, pana la o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie.


Se sevesc atat calde, cat si reci.



 

TIPS-URI

1

Folositi masina de tocat, astfel bucatile de varza vor fi uniforme.

2

Daca nu s-a scurs suficient, zeama de la varza, mai adaugati gris sau o lingura de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

05.04.2017, 11:17

Bune!

noiinbucatarie 1

06.04.2017, 09:08

Panacris 1

06.04.2017, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut