Supă cremă de brânză

de Rita Ilies in Supe, 11 Mai 2015 | 2024 vizualizari

 

Mereu am fost fanul nr. 1 al supelor. Îmi plac toate, însă supele cremă sunt preferatele mele. Și-mi mai place ceva: să experimentez.
Jamie Oliver este cu siguranță preferat de mulți, astfel că, azi m-am gândit să vă aduc o rețetă inedită și de-a dreptul delicioasă.
E o supă fină, poate puțin pretențioasă, dar poate fi asul din mânecă atunci când aveți musafiri la masă. Cu siguranță vor fi foarte plăcut surprinși.

 

INGREDIENTE

  • 800 ml zeamă de oase
  • 200 ml bere
  • doi cartofi potriviți
  • o rădăcină de ceapă verde
  • un cățel de usturoi
  • 200 g brânză Cheddar
  • 100 g cașcaval Emmentaler
  • 50 g brânză de vaci
  • câteva boabe de piper roșu și verde
  • un vârf de linguriță boabe de muștar
  • un praf de sare roz
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de brânză:

Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul.


În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică.


Când legumele din supă s-au fiert, am luat oala de pe foc și cu ajutorul mixerului vertical le-am mărunțit obținând o compoziție mai groasă.



Am pus din nou oala pe foc, am adăugat berea și brânza de vaci apoi am amestecat continuu cu telul.



Când aceasta s-a omogenizat și a dat în clocot am oprit focul și am adăugat celelalte brânzeturi. Am continuat să amestec energic cu telul până când brânzeturile s-au topit iar supa a căpătat consistența aceea fină și cremoasă.



Am potrivit-o de sare și am servit-o caldă cu rondele crocante de cașcaval Emmentaler.



Poftă bună!

TIPS-URI

1

Când pregătiți supă limpede de pui păstrați din zeamă 500 ml sau un litru la congelator. Vă va prinde foarte bine când gătiți supe cremă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

07.06.2015, 14:12

Rita Ilies 1

07.06.2015, 18:17

Xandrinne 1

12.01.2016, 23:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Supa de pastai