Supa-crema de broccoli

de Oana in Supe, 1 Apr 2009 | 3558 vizualizari

 

Un deliciu plin de vitamine, excelent pentru pranzul copiilor, in special! Supa se poate manca cu paine prajita sau crutoane si este gata foarte repede, o ora cu totul.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • un cartof mare
  • o felie de telina
  • un ardei gras rosu
  • un dovlecel
  • un buchet de broccoli proaspat, cam 250 g
  • 2 linguri cu smantana
  • o mana de fidea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de broccoli:

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, taiate in jumatati. Cand sunt fierte se adauga buchetelele de broccoli si se mai lasa putin pe foc, pana se inmoaie. Pastram pe o farfuriuta 2-3 buchetele de broccoli fiert, pentru decor.

Se strecoara legumele si se pun la blender cu putina zeama, pana obtinem o crema fina. Daca piureul de legume este prea gros, se subtiaza cu apa in care au fiert legumele, obtinand o supa la consistenta dorita. Eu am adaugat 2 cani de supa la crema rezultata.

Se aduce supa in punctul de fierbere si se adauga fideaua, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc 5 minute, la foc micut. Smantana se subtiaza cu cateva linguri din zeama in care au fiert legumele, apoi se adauga in supa si se amesteca cu un tel in forma de para.

Si gata, pofta buna!

PS: Sa nu aruncati zeama de la legume, o puteti folosi la sosuri sau fripturi, este plina de vitamine!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa-crema de broccoli-0
Supa-crema de broccoli-1
Supa-crema de broccoli-2
Supa-crema de broccoli-3
Supa-crema de broccoli-4
Supa-crema de broccoli-5
Supa-crema de broccoli-6
Supa-crema de broccoli-7
Supa-crema de broccoli-8
Supa-crema de broccoli-9
Supa-crema de broccoli-10
Supa-crema de broccoli-11

COMENTARII (13)

Flori

Flori 1

24.03.2009, 12:38

Ieri am facut aceeasi combinatie de legume+galbenus de ou. A mancat tot din castronel!

Oana

Oana 1

24.03.2009, 22:02

Flori, asa i-am dat si eu cu un galbenus de ou in castronel si am pus si miez de paine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!