Supa-crema de broccoli

de Oana in Supe, 1 Apr 2009 | 4250 vizualizari

 

Un deliciu plin de vitamine, excelent pentru pranzul copiilor, in special! Supa se poate manca cu paine prajita sau crutoane si este gata foarte repede, o ora cu totul.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • un cartof mare
  • o felie de telina
  • un ardei gras rosu
  • un dovlecel
  • un buchet de broccoli proaspat, cam 250 g
  • 2 linguri cu smantana
  • o mana de fidea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de broccoli:

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, taiate in jumatati. Cand sunt fierte se adauga buchetelele de broccoli si se mai lasa putin pe foc, pana se inmoaie. Pastram pe o farfuriuta 2-3 buchetele de broccoli fiert, pentru decor.


Se strecoara legumele si se pun la blender cu putina zeama, pana obtinem o crema fina. Daca piureul de legume este prea gros, se subtiaza cu apa in care au fiert legumele, obtinand o supa la consistenta dorita. Eu am adaugat 2 cani de supa la crema rezultata.


Se aduce supa in punctul de fierbere si se adauga fideaua, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc 5 minute, la foc micut. Smantana se subtiaza cu cateva linguri din zeama in care au fiert legumele, apoi se adauga in supa si se amesteca cu un tel in forma de para.


Si gata, pofta buna!


PS: Sa nu aruncati zeama de la legume, o puteti folosi la sosuri sau fripturi, este plina de vitamine!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Flori 1

24.03.2009, 12:38

Ieri am facut aceeasi combinatie de legume+galbenus de ou. A mancat tot din castronel!

Oana 1

24.03.2009, 22:02

Flori, asa i-am dat si eu cu un galbenus de ou in castronel si am pus si miez de paine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi si cartofi cu crutoane (de post)