Supa crema de cartof dulce copt

de elucubratiiculinare in Supe, 27 Ian 2016 | 730 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 cartofi dulci (aprox. 1 kg)

2 cartofi roșii (aprox. 250 g)

1 țelină mică

1 ceapă

1 lingură unt sau ulei sare piper alb frunze de țelină pentru ornat

Opțional:

200 ml smântână lichidă 2 linguri sirop de arțar

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartof dulce copt:

Cartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se pun într-o tavă. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se pot stropi și cu puțin ulei de măsline.


Se acoperă și se dau la cuptor la 180 grade C pentru aprox. o oră. Călim ceapa tocată mărunt în unt sau ulei. Adăugăm țelina și cartofii roșii curățați și tăiați cubulețe.


Adăugăm apă cât să acopere cartofii și fierbem 15 minute sau până când cartofii sunt fierți. Adăugăm și cartofii dulci copți și pasăm toată compoziția. Se pune din nou pe foc și se aduce la fierbere. După gust se poate adăuga smântână și/sau 2 linguri sirop de arțar.


Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se servește caldă sau rece. Se poate orna cu frunzulițe de țelină.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartof dulce copt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gicuta69 1

28.01.2016, 08:43

miki_a 1

28.01.2016, 11:13

Delicioasa!

anca_rm 1

08.02.2016, 13:01

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de broccoli si branza