Supa crema de cartofi

de ankyy in Supe/Ciorbe, 21 Oct 2013 | 4674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • o felie de telina
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • vegeta (condiment) Vito
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • crutoane
  • gorgonzola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi:

1. Se spala si se curata de coaja legumele: morcovul, telina si cartofii. 2. Se taie cuburi mai mari si se pun intr-o oala. Adaugam apa cat sa acopere bine legumele. 3. Adaugam o lingura de vegeta Vito, putina sare si o lingura de ulei apoi acoperim oala cu un capac. 4. Lasam la foc mediu pana toate legumele sunt fierte bine. 5. Transferam intr-un robot de bucatarie legumele fierte si jumatate din apa in care au fiert. 6. Le mixam bine pana se transforma intr-o pasta omogena, apoi adaugam laptele si smantana. 7. Mixam iarasi si mai adaugam din apa in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. 8. Gustam si mai potrivim de sare. 9. Servim supa crema calda, alaturi de crutoane si branza gorgonzola. Delicios!   Pentru crutoane:

  • 4-5 felii de paine
  • un pahar de apa
  • sare, condiment Vito, putin boia
  • 2-3 linguri de ulei

 Feliile de paine se taie cubulete mici si se pun intr-un bol. In paharul cu apa adaugam sare, condiment, boia si ulei, amestecam bine si turnam cate putin in bolul cu crutoane, apoi amestecam, turnam iarasi si tot asa, pana toate crutoanele au fost condimentate. Pregatim o tava de cuptor, o acoperim cu hartie de copt si rasturnam crutoanele pe ea. Dam la cuptor la 170 de grade, 10-15 minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

laura_n 1

22.10.2013, 15:42

chiar nu am mai facut de mult

diaconta 1

22.10.2013, 15:42

ce prezentare frumoasa daca-i vorba de cartofi,imi plac pregatiti in orice forma

Rahela Velicu 1

05.07.2021, 11:12

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema - Lac de patrunjel -