Supa crema de cartofi

de danakarin in Supe, 15 Ian 2014 | 1521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de cartofi
  • o ceapa
  • un ardei capia
  • 50 g de unt
  • o lingura de crema gulas
  • o lingurita de boia
  • 100 g de bacon
  • 100 ml de smantana
  • sare, piper
  • o lingurita de tarhon uscat
  • 1,5 l de apa sau zeama de zarzavat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi:

Am curatat si tocat ceapa, am taiat ardeiul in fasii subtiri, am curatat, spalat si taiat in cubulete cartofii. Am pus ceapa si ardeii la calit intr-un pic de unt, cans s-au inmuiat nitel am adaugat cartofii taiati cuculete, crema de gulas si boiaua( tot de sorginte ungureasca :-)), am amestecat de vreo doua trei ori pe foc si am adaugat apa cat sa acopere mine. Am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat toate zarzavaturile. Daca aveti o zeama de legume e si mai bine!


Cand s-au fiert toate am maruntit cu blenderul pana am obtinut o crema, am sarat, piperat cu piper proaspat macinat, am adaugat niste tarhon uscat, si 100 ml de smantana dulce.


Separat am prajit intr-o tigaie niste bacon, sau costita, si am presarat feliile crocante peste supa pe care am servit-o fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MIUTA 1

16.01.2014, 12:52

Sim0na 1

16.01.2014, 20:41

de mult timp vreau sa fac

robert_badica 1

15.07.2014, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi si cartofi cu crutoane (de post)