Supa crema de dovleac cu ghimbir

de - TABITA - in Supe, 27 Oct 2013 | 11494 vizualizari

 

In zona unde locuiesc se prepara frecvent supa crema de dovleac sau de bostan. M-am inspirat de la Doralinda. E o supa crema excelenta. Multumesc Doralinda >:D

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2 kg dovleac
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 cub de concentrat
  • 1-2 cm ghimbir
  • 3 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu ghimbir:

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele.



Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.



Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.



Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.



Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.



Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.



Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.



Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!



Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.



Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu o doriti atat de consistenta puteti sa adaugati mai multa apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

- TABITA - 1

28.10.2013, 14:33

Raisha

gio 1

29.10.2013, 20:36

- TABITA - 1

30.10.2013, 10:00

Gio

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac