Supa crema de dovleac de copt

de danakarin in Supe, 15 Oct 2011 | 3831 vizualizari

 

desi e soare aici la mine, e destul de frigut deja, si supa asta mi s-a parut numai buna, intr-o vineri seara, dupa o saptamina de lucru....

 

INGREDIENTE

  • dovleac de copt  curatat 500 g
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g de smintina dulce
  • sare, piper
  • un pic de chilli sau arde iute
  • 4 feliute de sunca afumata
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • 1-2 linguri de ulei de seminte de dovleac
  • unt cit o nuca
  • o lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac de copt:

Se curata dovleacul de coaja si de seminte, si se taie cubulete, sa avem cam 500 g


Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc inr-o lingura de ulei. Se adauga dovleacul si zaharul si se dinstuie totul la foc mic citeva minute, avind grija sa nu se prinda. Adaugam cam 1 l de apa sau supa limpede de legume, saram, piperam si lasam totul sa fiarba pina dovleacul devine pastos si poate fi zdrobit cu usurinta. Omogenizam totul cu robotul vertical de bucatarie, adaugam 100 ml de smintina dulce, un pic de unt si dregem gustul din nou cu sare piper si cu un pic de chilli.


Prajim sunca, pe care o punem in farfurii, impreuna cu un pic de ulei de seminte de dovleac, daca avem, sau cu seminte prajite de dovleac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac de copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

alinutzika 1

15.10.2011, 14:54

super arata

danakarin 1

15.10.2011, 18:45

Va multzumesc pentru aprecieri, va incurajez sa incercati....

mentasirozmarin 1

16.10.2011, 23:28

excelentaaaaa!!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Supa de gulii