Supa crema de dovleac de copt

de danakarin in Supe, 15 Oct 2011 | 3553 vizualizari

 

desi e soare aici la mine, e destul de frigut deja, si supa asta mi s-a parut numai buna, intr-o vineri seara, dupa o saptamina de lucru....

 

INGREDIENTE

  • dovleac de copt  curatat 500 g
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g de smintina dulce
  • sare, piper
  • un pic de chilli sau arde iute
  • 4 feliute de sunca afumata
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • 1-2 linguri de ulei de seminte de dovleac
  • unt cit o nuca
  • o lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac de copt:

Se curata dovleacul de coaja si de seminte, si se taie cubulete, sa avem cam 500 g


Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc inr-o lingura de ulei. Se adauga dovleacul si zaharul si se dinstuie totul la foc mic citeva minute, avind grija sa nu se prinda. Adaugam cam 1 l de apa sau supa limpede de legume, saram, piperam si lasam totul sa fiarba pina dovleacul devine pastos si poate fi zdrobit cu usurinta. Omogenizam totul cu robotul vertical de bucatarie, adaugam 100 ml de smintina dulce, un pic de unt si dregem gustul din nou cu sare piper si cu un pic de chilli.


Prajim sunca, pe care o punem in farfurii, impreuna cu un pic de ulei de seminte de dovleac, daca avem, sau cu seminte prajite de dovleac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac de copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

alinutzika 1

15.10.2011, 14:54

super arata

danakarin 1

15.10.2011, 18:45

Va multzumesc pentru aprecieri, va incurajez sa incercati....

mentasirozmarin 1

16.10.2011, 23:28

excelentaaaaa!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taietei