Supa crema de dovlecei si rosii

de Oana in Supe, 30 Iun 2015 | 1072 vizualizari

 

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

 

INGREDIENTE

    • dovlecei- 2 buc
    • cartofi - 2 buc.
    • telina - 1 buc. mica
    • ceapa - 1 buc.
    • rosii de gradina - 6 buc.
    • parmezan ras - 3 linguri
    • unt - 20 g
    • busuioc proaspat - 6 frunzulite mai mari
    • nucsoara rasa - ¼ lingurita
    • usturoi - 3 catei
    • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecei si rosii:

  • Taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

  • Puneti rosiile in apa clocotita si lasati-le 10 minute, apoi curatati coaja, scoateti cotoarele si pasati-le cu un blender

  • Puneti sucul de rosii la fiert si lasati-l sa dea cateva clocote, apoi lasati-l deoparte

  • Scurgeti supa de legume si pastrati-o intr-un bol

  • Mixati legumele cu untul, adaugati sucul de rosii si daca mai este nevoie din supa de legume pana ajungeti la consistenta dorita

  • Adaugati sare si piper dupa gust, nucsoara rasa, parmezanul ras si la final busuiocul taiat marunt

  • Puneti supa in boluri si decorati cu rondele de usturoi, piper proaspat rasnit si busuioc

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bunica 1

30.06.2015, 22:42

Buna supa!

anca_rm 1

01.07.2015, 15:28

mihaelar63 1

04.07.2015, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!