Supa crema de dovlecei si rosii

de Oana in Supe, 30 Iun 2015 | 5083 vizualizari

 

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

 

INGREDIENTE

    • dovlecei- 2 buc
    • cartofi - 2 buc.
    • telina - 1 buc. mica
    • ceapa - 1 buc.
    • rosii de gradina - 6 buc.
    • parmezan ras - 3 linguri
    • unt - 20 g
    • busuioc proaspat - 6 frunzulite mai mari
    • nucsoara rasa - ¼ lingurita
    • usturoi - 3 catei
    • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecei si rosii:

  • Taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

  • Puneti rosiile in apa clocotita si lasati-le 10 minute, apoi curatati coaja, scoateti cotoarele si pasati-le cu un blender

  • Puneti sucul de rosii la fiert si lasati-l sa dea cateva clocote, apoi lasati-l deoparte

  • Scurgeti supa de legume si pastrati-o intr-un bol

  • Mixati legumele cu untul, adaugati sucul de rosii si daca mai este nevoie din supa de legume pana ajungeti la consistenta dorita

  • Adaugati sare si piper dupa gust, nucsoara rasa, parmezanul ras si la final busuiocul taiat marunt

  • Puneti supa in boluri si decorati cu rondele de usturoi, piper proaspat rasnit si busuioc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste de gris