Supa crema de fasole proaspata fava

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 30 Iun 2018 | 1104 vizualizari

 

O premiera pentru mine aceata fasole proaspata fava.
E adevarat ca necesita un pic de munca, trebuie curatata, fiarta apoi in apa 2 minute pentru a indeparta prima piele groasa care contine tanin.
Am facut o supa crema care se poate serrvi calda sau rece.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/supa-crema-de-fasole-proaspata-fava.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de boabe de fasole proaspata fava
  • 1 felie de sunca afumata (80 g)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de paprika
  • 1/2 lingurita de piper de Sichuan
  • 1 Kub de pasare
  • dafin, cimbru
  • 100 g de smantana
  • patrunjel proaspatl
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de fasole proaspata fava:

Curatati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare.


Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja.


Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata.


Rumeniti pe ambele parti.


Adaugati ceapa curatata si tocata marunt. Rumeniti impreuna cateva minute.


Adaugati fasolea si usturoiul tocat.


Amestecati, puneti 1 l de apa fiarta si kub-ul de pasare.


Puneti foaia de dafin, cimbru uscat, paprika si piper (atentie sunca si kub-ul sunt deja sarate).


Gatiti la foc mic timp de 35 de minute.


Scoateti foaia de dafin si sunca afumata.


Mixati fasolea, adaugand zeama treptat pana obtineti consistenta dorita.


Puneti pe foc supa obtinuta, adaugati smantana si sunca taiata bucatele.


Amestecati, aduceti la fierbere si luati de pe foc.


Decorati cu patrunjel tocat.


Am pastrat cateva boabe fierte intregi pentru decorul final.


Serviti fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole proaspata fava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dantes 1

05.07.2018, 14:51

Interesanta!

Rahela Velicu 1

09.07.2018, 12:05

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:55

Cremoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Eszterhazy
  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Ciorbita de  purcel  - rapida

ieri la 22:05

Hotdog de casa

de Lau 9

ieri la 21:53

Chilli con carne

de Lau 9

ieri la 21:29

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu doua tipuri de fasole