Supa de rosii cu galuste

de gaby_duceag in Supe/Ciorbe, 9 Mar 2013 | 9381 vizualizari

 

N-as putea afirma cu voce tare ca supa de rosii se numara printre preferate:D, dar fiind raciti toti din casa cam multisor timp, am zis ca medicatia trebuie combinata cu o alimentatie cat mai usoara si sanatoasa . Danut a catalogat supa asta ca fiind ciudata:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • doua cepe
  • un morcov
  • o bucata de telina
  • o radacina patrunjel si una de pastarnac (potrivite ca marime)
  • 1/2 ardei gras rosu

pentru galuste

  • doua oua mari
  • 8 linguri gris
  • un strop de ulei
  • sare
  • o lingura apa minerala
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc pentru a putea fi decojite mai usor.Le lasam la racit apoi le curatam coaja.

Punem legumele taiate bucati mari la fiert intr-un vas cu vreo...4 l de apa. Punem putina sare si lasam la fiert la foc mic. Cand toate sunt fierte le scoatem din supa.

Pasam rosiile decojite  cu blenderul si le adaugam in supa.

Intre timp preparam galustele :batem bine albusurile cu putina sare ,adaugam galbenusurile frecate cu un  pic de ulei.Turnam grisul lingura cu lingura, amestecand  pana cand obtinem un amestec de consistenta unei smantani groase.Adaugam si apa minerala.

Dam focul la mic, adaugam o jumatate de cana apa rece in supa de rosii  si incepem sa adaugam galuste din compozitia cu gris, luand cu o lingura pe care o bagam in apa rece. Le punem usor in supa de rosii , nu le dam drumul de sus, cum faceam eu mai demult :)))

Condimentam supa cu sare si piper.Lasam la fiert 15-20 minute.

Punem capacul si lasam supa de rosii "sa se aseze" si galustele sa se "umfle".

La servire presaram patrunjel verde tocat in supa de rosii.

Sursa - Supa de rosii

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de gust am pus in supa de rosii , la fiert, si doua carcase de piept de pui care mai aveau carnita pe ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste pufoase