Supă cremă de gulii

de elucubratiiculinare in Supe, 7 Feb 2012 | 2646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gulii
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g smântână
  • 50 g brânză cheddar
  • sare
  • crutoane
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de gulii:

Curățăm și spălăm guliile, cartofii și ceapa, după care se taie bucățele nu foarte mici și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare și o lingură de ulei.

După aproximativ 15 minute de când începe apa să clocotească, legumele sigur au fiert.

Dar le încercăm mai bine înainte să oprim focul.

Strecurăm legumele, dar oprim și zeama.

Pasăm legumele cu blenderul apoi adăugăm zeama în care au fiert.

Eu nu am adăugat-o pe toată să nu iasă supa prea moale.

Se pune din nou pe foc și când începe să fiarbă adăugăm gălbenușurile bătute bine cu lapte și smântână.

Batem bine cu un tel până la omogenizare.

După ce oprim focul adăugăm brânza Cheddar dată pe răzătoare, oprind câte un pic pentru ornare.

Condimentăm cu sare.

Servim fierbinte cu crutoane și ornăm cu brănză Cheddar și pătrunjel verde.




Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de gulii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

07.02.2012, 19:53

este delicioasa

mihaelar63 1

08.02.2012, 20:35

Arata apetisant

Crista_Luca 1

04.03.2012, 10:24

hmm ...mi-ai lasat gura apa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Levesa [ supa ] de gaina cu razalai