Supă cremă de gulii

de elucubratiiculinare in Supe, 7 Feb 2012 | 3111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gulii
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g smântână
  • 50 g brânză cheddar
  • sare
  • crutoane
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de gulii:

Curățăm și spălăm guliile, cartofii și ceapa, după care se taie bucățele nu foarte mici și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare și o lingură de ulei.

După aproximativ 15 minute de când începe apa să clocotească, legumele sigur au fiert.

Dar le încercăm mai bine înainte să oprim focul.

Strecurăm legumele, dar oprim și zeama.

Pasăm legumele cu blenderul apoi adăugăm zeama în care au fiert.

Eu nu am adăugat-o pe toată să nu iasă supa prea moale.

Se pune din nou pe foc și când începe să fiarbă adăugăm gălbenușurile bătute bine cu lapte și smântână.

Batem bine cu un tel până la omogenizare.

După ce oprim focul adăugăm brânza Cheddar dată pe răzătoare, oprind câte un pic pentru ornare.

Condimentăm cu sare.

Servim fierbinte cu crutoane și ornăm cu brănză Cheddar și pătrunjel verde.




Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de gulii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

07.02.2012, 19:53

este delicioasa

mihaelar63 1

08.02.2012, 20:35

Arata apetisant

Crista_Luca 1

04.03.2012, 10:24

hmm ...mi-ai lasat gura apa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko