Supa crema de legume cu salata si leurda

de simona72 in Supe, 2 Apr 2014 | 4508 vizualizari

 

Este o greseala din partea mea acest preparat:)), dupa cum am mai zis nu gatesc supe creme, dar nu pot sa spun ca-mi displac, insa noi la capitolul asta suntem de moda veche. Mancam fel si fel de ciorbe acrite cu bors sau zeama de varza si supe....Cand am vrut sa fac ciorba de salata, am taiat legumele la robot, nu asta a fost o problema, dar am tot taiat legume si m-am trezit ca erau prea multe, iar unele dintre ele s-au taiat prea marunt...asa ca am zis sa inaugurez si eu o supa crema daca tot nu mi-au placut cum au iesit taiate legumele...

 

INGREDIENTE

  • 1 salata
  • 1 legatura leurda
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 fire apio
  • 5 ciuperci champinion
  • 2 linguri ulei de masline+ 1 lingura pt prajit baconul
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • sare dupa gust
  • pt servit:
  • feliute de bacon (eu am folosit pulpa de porc crud uscata de la Sergiana)
  • crutoane sau paine prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu salata si leurda:

In oala de ciorba am pus 2 linguri ulei de masline la incins. Legumele spalate si curatate de coaja, le-am taiat rapid la robotul de bucatarie in felii. Mai putin leurda si salata. Am calit legumele in uleiul incins, am turnat un ibric de apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat. Cu robotul vertical le-am pasirat bine, am pus oala inapoi pe foc, am mai adaugat 2 ibrice de apa, salata si leurda taiata in fasii. Am condimentat cu sare dupa gust si am mai lasat sa fiarba pana frunzele de salata si leurda au fost suficient de moi.

Am tras oala de pe foc, am lasat sa se linisteasca putin supa si intre timp am amestecat galbenusurile cu smantana si iaurtul. Am pus vreo 2-3 polonice de supa fierbinte peste amestecul de galbenusuri si am turnat toata compozitia in supa in timp ce amestecam energic.

Pulpa de porc am taiat-o in bucatele si am prajit-o in putin ulei de masline, pana a devenit crocanta.

Servim supa crema cu bucatele de pulpa prajita, turnam in farfurie si cativa stropi de ulei in care am prajit pulpa si separat sau in farfurie crutoane sau paine prajita.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

suplimentar puteti sa adaugati in farfurie smantana, mujdei de usturoi, zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu salata si leurda" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu telemea si tarhon