Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon

de mihaelar63 in Supe, 16 Noi 2016 | 963 vizualizari

 

  Zilnic in drumul spre serviciu am de tranzitat piata orasului. De aceasta data mi-au tras cu ochiul gulioarele verzulii si crude. Imediat mi-au sticlit ochii si s-a declansat beculetul de pofta. Daca-s cu vitamina C, cu placere. Pentru reteta m-am inspirat de aici http://www.lajosmari.hu/kategoriak/fogasok/levesek/levesek-hussal
 

 

INGREDIENTE

  • 3 gulioare
  • 3 morcovi mici
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata scaricica afumata [500-800 gr]
  • 1 pahar smantana grasa 25%
  • sare Hymalaia
  • patrunjel verde
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri tarhon in otet

galuste :

  • 2 oua
  • 1 lingura rasa untura de rata
  • 5 linguri faina alba
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon:

Curatati si spalati legumele.


Scaricica afumata de porc se spala bine si se opareste 10 minute in apa clocotita si se arunca apa.


Se portioneaza scaricica felii si se pune la fiert in 2 l apa.


Se taie guliile si cartofii cuburi, iar morcovii rondele.


Puneti la fiert morcovii si ceapa intreaga.


Dupa 10 minute se adauga si cartofii si guliile.


Ordinea legumelor puse la fiert este in functie de timpul necesar prepararii. Cartofii si guliile se patrund mai repede decat morcovul.


Dupa inca 10 minute preparati galuste din oua batute spuma, amestecate cu o lingura de untura de rata, faina alba si sare.


In momentul cand adaugati galustele in supa, reduceti intensitatea fierberii pentru ca acestea sa nu se imprastie.


Se introduce lingura in apa fierbinte [ca sa nu se prinda aluatul de ea] si se ,,rup'' mici galuste care se introduc in zeama ce fierbe la foc domol.


Sarati supa daca este necesar. Se poate ca afumatura sa fie suficienta pentru a da gustul sarat.


Se amesteca smantana cu zeama fierbinte si se adauga la supa. Amestecati usor .


Se pune un ardei iute taiat rondele pentru gustul de iute.


Acriti dupa gust cu tarhon maruntit conservat in otet.


La servire decorati cu patrunjel verde.


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Ordinea legumelor puse la fiert este in functie de timpul necesar prepararii. Cartofii si guliile se patrund mai repede decat morcovul .

2

In momentul cand adaugati galustele in supa, reduceti intensitatea fierberii pentru ca acestea sa nu se imprastie .

3

Pentru a obtine galuste pufoase de faina alba, puteti aduga o lingura de unt moale sau grasime proaspata de rata, porc, gasca, gaina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

17.11.2016, 14:25

Delicioasa supa!

Catalina L 1

18.11.2016, 19:58

=D yami

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Supa de rata cu taitei de casa