Supa crema de legume cu svaiter

de Oana in Supe, 11 Noi 2009 | 3609 vizualizari

 

Este excelenta, rapida si hranitoare! Neaparat trebuie sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 2 catofi mari
  • 2 morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o telina
  • un dovlecel
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 50 g unt
  • 200 g svaiter
  • sare
  • piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu svaiter:

Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cuburi mari. Se pun intr-o oala adanca, se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba cam 30 de minute, pana ce toate legumele sunt moi.


Se ia oala de pe foc si se paseaza legumele cu mixerul vertical, direct in zeama in care au fiert. Se adauga untul si smantana dizolvata in putina supa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pune iar oala pe foc, amestecand in continuu cu un tel, pana incepe sa clocoteasca. Se opreste focul.


Svaiterul se taie mai intai feliute subtiri si apoi cubulete. In fiecare bol se pune mai intai svaitel, cam 2 linguri, apoi supa. Se decoreaza cu smantana, feliute de svaitel si patrunjel verde taiat fin.

 

TIPS-URI

1

Supa crema se prepara a consistenta dorita. Daca vi se pare prea groasa, smantana se poate subtia intr-o cana cu lapte, apoi se adauga in oala.

2

Se pot folosi legumele preferate.

3

Se poate imbogati si cu 2 galbenusuri de ou, care se amesteca cu smantana si putina supa, apoi se toarna in oala si se amesteca in continuu cu telul.

4

Se serveste cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu svaiter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Michelle 1

11.11.2009, 20:52

frumoasa prezentare!

ANCA 1

11.11.2009, 22:03

hmmm, imi ploua-n gura!!

Oana 1

11.11.2009, 22:26

Ma bucur ca va place! Stef a mancat si la pranz si seara , iar eu am papat doua portii la pranz Piticului nu i-am pus svaiter, ca se intindea, mama dar ce bunaaaa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt