Supa crema de linte in oala Zepter

de camelia75 in Supe, 24 Iun 2013 | 5857 vizualizari

 

Luna trecuta, site-ul meu de suflet Bucataras ne-a provocat la un concurs sponsorizat de Zepter ,iar in urma jurizarii am avut surpriza sa ma numar printre norocoasele care vor testa vasul Zepter in perioada 17 iunie – 4 august.
Vineri la ora 17.00,putin timida am ajuns la sediul Zepter.Acolo,am avut placerea sa o cunosc pe doamna Gina (Chef Zepter), care ne-a aratat cum sa gatim corect trei feluri de supe/ciorbe in oala Zepter.

-Supa crema de linte(pe care am ales sa o prepar si eu azi)
-Ciorba radauteana
-Ciorba de fasole boabe

Cu vasele Zepter gatirea se poate face fara apa,frigerea fara ulei sau grasime si astfel nu pierdeti substantele nutritive naturale.
Eu gatesc foarte des linte si va asigur ca gustul supei gatite in oala Zepter a fost mult mai bun,iar culoarea si textura legumelor s-au pastrat foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte rosie
  • 900 ml apa
  • 1/2 ardei gras(de preferat rosu daca aveti)
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 lamaie
  • frunze de menta
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte in oala Zepter:

1.Spalati foarte bine lintea in doua,trei ape.

2.Spalati si curatati legumele.(Ceapa,ardeiul,morcovul.Nu uitati sa spalati si lamaia)

3.Puneti lintea in oala Zepter,adaugati apa si lasati-o la inmuiat ~15 minute.

4.Adaugati legumele taiate in bucati mari si puneti oala acoperita cu capacul,la foc mediu.

5.Cand acul indicator dupa capac,ajunge in zona verde la final, OPRITI focul.

6.Lasati oala acoperita pana cand acul indicator coboara pana la finalul zonei galbene,pentru a se termina gatirea.

7.Cu ajutorul unui mixer vertical,mixati lintea si legumele,adaugati uleiul,zeama de lamaie,cateva frunzulite de menta,sare si piper dupa gust.

Se poate servi calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte in oala Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu smantana si crutoane