Supa crema de linte picanta

de Panacris in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 4324 vizualizari

 

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html, care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. A doua rețetă pentru provocare, se încadrează în meniurile de post;) Cu ocazia asta am testat și noul meu ajutor din bucătărie, CrockPot-ul, botezat Alin ;) Și-a făcut tare bine treaba, plus că m-a scăpat și de pasat supa. No, eu am deviat un pic de la rețeta lui Lulu, dar  a ieșit la fel de gustosă și picantă;)  Gata cu vorba să trecem la treabă ! :-* 

 

INGREDIENTE

  • Linte roșie 500 g,
  • Lobodă albă 1 legătură,
  • Lobodă roșie 1 legătură,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Leurdă ½ legătură,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Sare roz 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • Ulei de măsline extravirgin 3-4 linguri,
  • Apă rece 2000 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte picanta:

 Verdețurile se spală, se curăță, apoi se toacă mărunt. Aparatul de gătit CrockPot se setează la funcția HIGH pentru 120 de minute. În vasul de ceramic se pun verdețurile, uleiul de măsline, lintea uscată ( nu-i nevoie să stea la hidratat!), se asezonează de sare, se completează cu apă, se amestecă, apoi se lasă la gătit. După cele 120 de minute, supa deja e cremă, se asezonează cu boia și 2 linguri de ulei de măsline, eventual se mai ajustează gustul de sare și se servește fierbinte simplă sau cu crutoane. Spor și poftă bună. P.S. Pentru cei care nu dețin un aparat de gătit slow cooker, Lulu recomandă să folosiți lintea din conservă ;) pentru un timp mai scurt de fierbere. ;) http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/supa-iute-de-linte.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Geanina87 1

31.03.2016, 08:38

tare buna

Ksenya 1

31.03.2016, 08:49

vin si eu

Panacris 1

31.03.2016, 14:09

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pate de fasole cu leurda