Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anamaria Cook in Mancaruri de post, 9 Mai 2013 | 2879 vizualizari

 

Nu ma prea dau in vand dupa morcovii fierti dar supica asta m-a surprins, delicioasa si sa nu mai spun ca este si sanatoasa...cu sau fara crutoane daca sunteti la dieta. :)

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi micuti
  • 5 morcovi (ai mei au fost destul de mari)
  • o ceapa
  • telina (o felie cam de doua degete grosime)
  • o lingura gjimbir dat prin razuitoarea mare
  • un catel de usturoi
  • o mana patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi cu ghimbir:

Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei.


Cand ceapa s-a calit adaugati legumele taiate in cuburi si acoperiti cu apa. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba pe foc mic. Potriviti de sare si piper.


Cand supa a inceput sa clocoteasca adaugati ghimbirul ras si unsuroiul zdrobit.


Incercati din cand in cand cu o furculita daca legumele s-au fiert. Cand acestea sunt gata scoateti-le intr-un castron si pasati cu un mixer vertical sau intr-un blender, daca supa e prea groasa mai adaugati din apa in care au fiert legumele pana ce obtineti consistenta dorita.


Eu am adaugat patrunjelul tocat innainte de a mixa legumele, dar il puteti toca marunt si adauga la final innainte de a servi. Incalziti supa pe foc mic daca s-a racit si serviti cu crutoane... este delicioasa si fara daca sunteti la dieta :D


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

09.05.2013, 15:28

place

Rocsi 1

10.05.2013, 11:21

Faina!

Sim0na 1

10.05.2013, 11:45

Interesanta combinatia aromelor..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de spanac